Åska!

2012-07-31 - 21:05:28
Då kom åskan.. Har verkligen varit på känn hela dagen att det ska komma åska! Varmt och kvavt ute!
 
Har varit hos Linda nu på eftermiddagen.. Mamma kom hit vid 16.30. Då väntade vi en stund tills Vanessa vaknade och sen gick vi till Linda! Vanessa fick äta pizza där :) Skönt, Då slapp jag gå hem och göra nåt :P Själv har jag inte ätit nån middag ännu.. Hmm.. Det kanske man borde?! Åt lunch så sent så vart lite förvridna tider.. Kanske slänger ihop en macka! Orkar då inte göra nåt alltför avancerat nu :D
 
Blir som sagt hemma från jobbet imorrn också.. Vad ska man då hitta på hela dagen?! Hoppas på lite bättre väder så kanske man kan vara ute och leka ett tag iaf! Tror Stina kommer under dagen/eftermiddagen nångång.. Vi måste ju på stan och hitta nån fin present till Mario som blir 2 på söndag! Eller rättare sagt, han har kalas på söndag men fyller år på måndag :) Herregud vad tiden går fort :) Tyckte det var nyss alla barnen var små.. 
 
 
 
Sötungar! <3
 
Aja, verkar som att regnet avtar lite nu så ska passa på att gå ut så Bobby får kissa :)
 
 

Oont..

2012-07-31 - 16:14:41
Vaknat 12.20 idag!!!!!!!!!!! Första natten på typ 1 månad som jag inte har vaknat för att behöva snyta mej! Kanske därför jag sov så länge?! Trodde klockan skulle vara kring 11 när jag vaknade.. Fick en smärre chock när jag tittade på klockan :) Studsade upp från sängen, Klädde på mej och gick ut med vovven!
 
Min armled är inte alls lika svälld idag, Men gör ondare än igår!! Är ju skönt iaf att det är vänstern och inte högra armen.. Då hade man ju blivit helt handikappad!!
 
Var för en stund sen och hämtade ut mitt penicillin.. Hoppas nu det hjälper snabbt! Ska vara hemma från jobbet imorrn också.. Känns inte så bra att fara å jobba när armen ännu gör ont.. Kan ju hända att den känns bra tills imorrn, Men vill nog ändå inte belasta den ännu! Inget vettigt kan man ju göra hemma heller när det gör ont.. Annars kan man ju alltid få tiden att gå genom att städa, plocka ihop, diska mm.. Men nu vågar jag mej inte på nåt av det! Aja, kan väl vara ganska skönt att få sitta hemma och bara slöa ibland också?! Kan nog behövas om inte annat :)
 
Nåväl, ska kika vidare lite nu.. Vad ska man fixa för middag sen då? Johan ska på träning så jag och Vanessa ska äta själv.. Kanske blir fiskpinnar eller nåt annat gott och enkelt :)
 
Tjing!

..

2012-07-30 - 23:11:03
En lista i brist på annat vettigt att göra.. :P
 
1. Hur gammal är du om fem år? 33!!! 
2. Vem var den sista du träffade? Johan
3. Hur lång är du? Lång vet jag inte om jag är ;P Men är 151cm iaf!
4. Vilken var den senaste film du sett? Hajen
5. Vem ringde du senast? Stina
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Jo, Säkert :/", Till Stina
7. Vad är dagens planer? Har jobbat, ätit, varit på lassa, nattat barnet...
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på vad det handlar om..
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda sen typ 1 år.. (?)
10. När såg du senast din mamma? För typ 3,5 timme sen
11. Vilken ögonfärg har du? Blåa!
12. När vaknade du idag? 9.06
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej?!
14. Vilken är din favoritplats? Hmm.. Beror väl lite på :)
15. Vilken plats föredrar du minst? Duschen! Haha, Finns det nåt jobbigare "nödvändigt ont" :D Ibland kan det vara skönt, Men oftast känns det bara som en plåga.. 
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Den som det visste..
17. Vad skrämde dig som barn? Monstret i garderoben
18. Vem fick dig att skratta senast? Johan
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Jaa!
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar & Stationär
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med trosor..
22. Hur många kuddar har du i sängen? Finns 4 kuddar i sängen, Men jag använder ingen av dom..
23. Hur många landskap har du bott i? Ett!
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Haha, Ja många gånger!
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor! Hatar att gå barfota
26. Är du social? Jo!
27. Vilken är din favoritglass? Vanilj med krossad choklad! Eller mjukglass...
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Spara, Betala bort lån..
29. Tycker du om Kinamat? Jaaa!
30. Tycker du om kaffe? Nä..
31. Vad dricker du till frukost? Juice, Oboy.. Ganska blandat!
32. Sover du på någon särskild sida? Gör inte alla det?! :D Vänster sida!
33. Kan du spela poker? Tror det..
34. Tycker du om att mysa? Ja!
35. Är du en beroendemänniska? Hmm.. Kanske jag är, Beror på hur man ser på frågan!
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja, Min tvillingsyster ;P
37. Vill du ha barn? Ja! Har 1 dotter på 1,8 år..
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska 
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja!
40. Föredrar du havet eller en pool? Pool, Havet är lite läskigt..
41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder..
42. Äger du dyra smycken? Nej!
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Morotskaka
45. Vem är den roligaste människan du känner? 
46. Välj ett ärr på din kropp? Har ett ärr i pannan som jag fick när jag och Stina bråkade när vi var små :P
47. Vad har du för ringsignal? Nån "original" från telefonen..
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja!
49. Flirtar du mycket? Nej!
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Hmm, Vet inte ens vilken jag har.. Hur ser man det? ;P
51. Kan du byta olja på bilen? Nej!
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej, Är svårt utan körkort!
53. Vilken var den senaste bok du läste? Twilight
54. Läser du dagstidningen? Haha! Nä, ÄR ganska insöad ibland.. Läser aldrig tidningen!!
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej!
56. Dansar du i bilen? Nä!
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? 105,2
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Beställningslista på jobbet
59. När var du i kyrkan senast? När Vanessa döptes
60. Vilka personer utmanar du? Inga.. Dom som vill göra får göra :) 
 
 

Inflammation..

2012-07-30 - 21:16:34
Dagen började bra.. Vaknade till Vanessas små steg! Hörde att hon närmade sej sovrummet så satte mej upp och kollade på klockan.. 1 minut kvar tills min väckare skulle ringa! Aja, min surhet gick snabbt bort när hon kom fram till min sida av sängen och ville ha en puss :)
 
Klädde på mej, borstade tänderna och sen gick jag ut med Bobby! Hann vara hemma en stund efter det, Men sen behövde jag knata till jobbet!
 
När jag skulle gå på min rast vid 13 märkte jag att det "hettade" i min armled.. Kikade efter och det var rött och svullet! Gjorde inte ont så reagerade inte så mycket mer på det.. Efter rasten kände jag hur det började göra mer och mer ont.. Ringde till V-centralen och dom ringde upp mej vid 16.. Fick en tid till jourläkaren på lassa kl. 19!
 
Kom hem just efter 17, For på MD:S och åt, Visade bilen till Sofie och Tony.. Sen hann jag typ bara in genom dörren så behövde jag gå för att hinna till lassa i tid! Läkaren kikade, klämde och surrade på deras vanliga "grekspråk" ;P Han sa iaf att det var en inflammation.. Fick 4 penicillin tabletter direkt av han och imorrn får jag gå och hämta ut resten på Apoteket! Ska äta penicillin 10 dagar!
 
Aja, skönt iaf att veta vad det är! :)
 
 
Kom hem just efter 19.. Vanessa hade gått över till Linda med sin mommo så jag passade på att dammsuga och plocka ihop lite! Inte ofta man får dammsuga utan en liten som ska "hjälpa till" :) Sen var det nattning av Vanessa.. Nu ska nog snart jag och Johan kika senaste True Blood!! :)
 
Imorrn blir jag hemma från jobbet iaf.. Sen får vi se hur handen känns..
 

Söndag..

2012-07-29 - 15:41:45
Vaknat heela natten av att näsan rinner.. Blir gaaaalen! Man sover så fruktansvärt dåligt när man inte får sammanhängande sömn på nätterna!!! 
 
Klev upp vid 10.30.. Busade på och Vanessa skulle såklart skruva lite.. Vem bryr sej i leksaken när det finns en sak att skruva på liksom?! ;P
 
 
Sen kom Madde och Olivia och hälsade på.. Jag, Stina & Madde surrade och barnen lekte.. Vid 14.30 for Madde, Olivia och Stina hem! Då gav jag mat till Vanessa och la henne sen för en vila! Hon somnade bums.. Då satte jag mej i köket och höll Johan sällskap medan han åt och sen gick jag ut med Bobby! Usch att ha hund när det är sånt här pissväder ute.. Helt dyngsur blir han när gräset är blött..
 
 
 
Vad ska man göra resten av dagen då?! Duscha är väl den enda riktiga planen jag har.. Men det gör jag ikväll efter Vanessa lagt sej för kvällen!.. 

Bildbomb :)

2012-07-28 - 15:47:14
Vaknade första gången nångång mitt i natten av att jag behövde snyta mej.. Är less på det här nu! Är bara på kvällarna jag snorar!!! Vaknade sen vid 7 av att Vanessa "sjöng" från hennes rum... Låg kvar i sängen och vaknade nästa gång vid halv 11 :P Hon måste ha vaknat å letat tutten och sen somnat om :) Sötunge! Skönt som fasen med sovmorgon!!
 
Vid 11(?) kom Madde & Olivia hit.. Flickorna busade på och jag, Stina och Madde satt och surrade.. Vid 13 gick vi och lunchade på Café Oscar! Fick även sällskap av Edvard och Maja :) Sen strosade vi lite på stan innan vi gick hemåt! Vaness var såå nära att somna i vagnen, Men hann få in henne! La henne i sängen ett ta efter vi kom in och hon somnade ganska direkt :) Så nu ligger hon och vilar.. Det gör även Stina ;P 
 
Jag sitter och kikar igenom alla mina 2000(!!!) bilder på telefonen.. Har fört över dom till datan så jag ska kunna ordna upp dom.. Radera en massa och försöka få nån sorti på dom övriga kanske!
 
Ska till Linda och äta våfflor vid 17.. Smaask! Johan oh Vanessa äter hemma! Vanessa gillar inte alls våfflor och Johan hade redan middagsplaner med Tommy! Så det löste ju sej bra :) 
 
Vet själv att det är roligt att läsa blogginlägg som innehåller bilder och inte bara en massa text.. Så ska bättra mej på det :) Lite lättare nu när jag har en data att fixa ifrån! Kan bjuda på massa bilder som jag håller på å gå igenom..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kan lägga ut lite bilder på mitt snygga öga också! Usch, Får rysningar bara jag ser på dom!!! Vet hur jobbigt det var och hur ont det gjorde vissa dagar!! :/
 
 
 
 
 
Hmm.. Kanske lägger upp lite nagelbilder när jag ändå håller på :P Är ju såå smidigt att lägga upp bilder hit efter dom gjorde om blogg.se! Tar ju ingen tid alls.. Förut fick man ju vänta nån minut/bild kändes det som..
 
 
 
 
 
 
Såja.. Ska väl fortsätta mitt sorterande med bilderna tills Stina vaknar! :) 

Äntligen Fredag!

2012-07-27 - 21:41:17
Jobbat 10-16 idag.. Vanessa har varit hemma med Stina och det har gått kanonbra! Men det visste jag ju iofs redan att det skulle :) När jag skulle gå så fick jag en puss och en kram, Sen tog hon tag i Stinas finger och drog in till sitt rum! Härligt att slippa gå till jobbet utan att hon står och skriker vid dörren..
 
Apmycket folk på jobbet.. Jag stod på lagret så slapp den mesta kaosen men :P Halva reapriset lockar mycket kunder! Går ju inte att handla billigare kläder.. OCh finns faktiskt en hel del fint också! Jag shoppade en del kläder åt Vanessa.. Storlek 86 är ännu för stort med tanke på att hon är så kort.. Men snart säger det väl bara poff så kan hon inte ha 80 nå mer.. Så kändes lika att börja köpa upp så man har kläder när hon väl kommer dit! Helt underbart fina kläder vi fått in på jobbet på sistone...
 
 
 
Kom hem just efter 16.. Gjorde middag som fick bli köttbullar i gräddsås och makkisar! Såå gott! En av Vanessas favoriter :) Tror hon åt närmare 10 köttbullar och det är mycket för hennes lilla kropp :)
 
Efter vi ätit så for vi till Kevin som fyller 2 år idag! Stora killen :) Fikade jättegott fika och satt och surrade.. Vanessa lekte med en leksaksbil.. (en som man ska sitta och köra omkring på) Eller kanske var en cykel kom jag på(?).. Aja skit samma.. En sak med hjul som man ska köra omkring på iaf :D Mitt i allt trillade hon och slog pannan rakt in i hörnet på tv-bänken! Jag trodde först bara det var en liten bump, Men såg att det började blöda.. Johanna var supersnabb med att hämta saker för att stoppa blödningen! Pressade tussen mot såret och då slutade det blöda!! Efter ett tag började det blöda igen.. Då for vi först in på barn och där sa dom att vi skulle fara in på Akuten eftersom dom har bättre "redskap" för såna skador!
 
 
Sagt och gjort.. Väl där fick vi träffa en sjuksköterska som tvättade rent och sen fick vi vänta ca 30 minuter tills doktorn hade tid att träffa oss! Vanessa sprang runt i korridoren som en galning fram och tillbaks.. Hon som satt i receptionen var riktigt gullig och kom ut och lekte med Vanessa och gav henne ett klistermärke :)
 
När läkaren kom så kikade han på såret (medan vi ännu var i väntrummet..?!) och sen fick vi gå in på ett rum.. Jag höll Vanessa i min famn och Johan höll fast hennes huvud! Hemskt :/ Han tvättade först rent såret och sen limmade han! Efter det fick hon ett plåster och sen var det klart! Gick riktigt snabbt och Vanessa slutade grina direkt det var klart.. Hon fick med sej en nalle från läkaren :) 
 
Åkte hem och fixade välling.. Sen var det sängdax för henne! Klockan hade hunnit bli just över 20.. Då brukar hon ju sova i vanliga fall! Hon somnade ganska direkt.. Hoppas nu bara hon låter plåstret sitta kvar så hon inte är i såret och kliar och pillar.. Aja, Time will tell!
 
 
Ska kika vidare nu ett tag... Hejs!

Tjoo

2012-07-25 - 23:11:17
Hejsan! Som vanligt inte alls trött på kvällen... *suck*
 
Jobbat 10-18.15 idag. Dagen har gått relativt fort! Stått på lagret mellan 10 till 14.. Packat upp, larmat och galgat! Riktigt rogivande faktiskt.. Få stå där bak i sin egen lilla bubbla och jobba på! 
 
Kom hem typ 18.25.. Då var Johan och Vanessa på väg ut med Bobby :) Var ute och knallade en sväng.. Men attans vad det blååååser ute! Gick sen in och Johan for iväg till sina föräldrar! Jag och Vanessa lekte i hennes rum plus att jag plockade iordning litegrann.. Ser alltid ut som kaos på hennes rum till kvällen och jag får spunk av att se det!! Kan inte vara roligt att sova i ett rum som det är saker i överallt? Jag hade då blivit stressad av det! 
 
Vid halv 8 hade hon ätit sin välling och låg i sängen.. Grinade till en sväng men sen somnade hon om :) Så förbaskat skönt när hon har börjat somna själv igen!!! *ta i trä**
 
Imorrn på morgonen ska Johan fara iväg till Granudden.. Han och Bobby blir borta tills på fredag! Kommer hem under dagen nångång.. Så Vanessa ska vara med sin fammo medans jag jobbar.. 12-18.15! Är lite nervös eftersom hon aldrig varit med henne så länge men.. Allt kommer nog gå bra! Så länge Vanessa får vila på dagen brukar hon vara ganska lätt att ha å göra med på eftermiddaen också! :) På morgonen just efter hon vaknat är hon alltid som en solstråle!!
 
Aja, ska kika vidare lite nu! Tjing
 
 
 
 

..

2012-07-25 - 19:47:14
Svar på kommentarer...
 
Postat av: Johanna

"Jag var ju ledig när kevin hade sin inskolning.. Så jag tog den. Fast vi behövde ju bara va Med han i tre dagar sen var han själv. Han brydde sig inte de minsta. Han älskar ju dagis och har knappt vart ledsen nångång när vi lämnat honom. Alla barn är ju så olika.."


Jo, alla barn är ju så olika när det kommer till det..  Tror jag det kommer gå lättare att både jag och Johan tar det.. Första dagen kanske vi båda går men sen får han nog ta över.. Känns onödigt att försöka själv när jag vet hur mammig hon är :)

 

Postat av: Anonym

Vilken förskola ska hon gå i?

Hon ska börja på Trumman! Avdelningen heter Holken.. Känns superbra att vi fick till vårt 1:a handsval :)

 


Vet att man kan svara direkt under en kommentar.. Men vet själv att jag aldrig hade orkat kolla tillbaks på nåt jag kommentarat tidigare :P


Måndag...

2012-07-24 - 01:30:07
Ett stooort tack till Stina för den nya fina bloggdesignen! <3
 
Sitter och surfar på min nya data!! :) Så jag har längat.. Inte alls samma sak att sitta vid telefonen!
 
Jobbat 10-17 idag.. Sen kom jag hem och började fixa middag som idag blev pepparbiff och potatisgratäng! Riktigt smaskigt... Nu har även Vanessa fått tillbaks sin aptit och det är grymt skönt att se!! Stackars liten gick ner 0,5 kilo på 3 dagar nu när hon var sjuk.. :( Tur hon har lite reserver att plocka ifrån :P
 
Vecka 32 och 33 är jag ledig!! :) Ska försöka hitta på massa skoj med Vanessa då! Johan börjar jobba vecka 32 och vi har inskolning först vecka 33.. Ska faktiskt bli sköt att vara hemma 2 veckor utan massa tider att passa..
Tror inskolningen kommer gå bra! Jag ska vara med nån dag i början och sen överlåter jag det till Johan! Tror det kommer gå lättare då eftersom hon alltid blir såå mammig när jag är med.. Hur har ni andra gjort?! 
 
Aja, ska jobba 9-14 imorrn så är väl bäst att jag pallrar mej i säng nu.. Natti!
 
 

Snart måndag igen..

2012-07-23 - 01:00:44

Helgerna går fort.. Speciellt när jag jobbade på lördag också! € Dagen då.. Vaknade just före 11! Fattar inte varför jag är såååå trött hela tiden! Eller ja, på kvällarna när jag borde lägga mej är jag inte det minsta trött.. Vanessa låg och tog sin vila när jag klev upp.. Jag gav mat till Bobby och när vi kom in kurade jag ner mej i soffan och kikade tv! Undrar när jag har haft tid att titta på tv på förmiddagen sist?!? Innan jag fick Vanessa tror jag :D Hehe, kanske inte så länge sen men. Tycker jag aldrig har tid, lust eller ro att sitta framför tv:n på förmiddagarna... € Efter ett litet tag kikade jag och Johan en film.. Helt ok film förutom att jag vart såå trött mot slutet! När filmen var slut somnade jag på soffan.. Vaknade dock efter typ 30 min eftersom jag skulle ner till tvättstugan! Är fan ett av mina värsta göror.. Såå tråk! Men nu hade jag iaf inte så mycket tvätt så var väl helt ok! Skönt att se tomma tvättkorgar sen när man är färdig :) € Vid 16 for vi och plockade upp Stina och for och åt på MD:s.. Sen hem och ner i tvättstugan! Stina for hem vid 18(?) och då satt jag i Vanessas rum mesta delen av tiden tills det var dags att gå ner till tvätten en sista gång! € Vid 19.30 fixade jag iordning Vanessa för sängen.. Nu har hon (för det mesta) slutat tjorva vid sövningen!!! Lägger ner henne i sängen och går direkt ut från rummet! Såå skönt :) € Sen vart jag och Johan sugen på nåt gott men hade inget hemma.. Så vi gjorde lite chokladbollar :) Då vi inte är nå kaffedrickare så fick dom bli utan kaffe.. Helt enkelt för att ingen av oss vet hur man gör kaffe i våran press!! Vet inte hur det ska smaka, så vågade inte ens pröva oss på att blanda i det :) Haha.. Kanske dags att börja dricka? € Sen kikade vi en film.. "street dancers 2"! Riktigt bra!! Men jag gillar i princip alla "dansfilmer" vi sett.. Förutom en som var lite för Ghetto eller hur jag ska förklara :P € Har nyss hängt upp 3 tavlor i köket! Äntligen!! € Hade behövt barnvakt på fredag.. Ingen bra dag att behövs barnvakt på då de flesta jobbar på dagarna! Jag jobbar mellan 10-16 och Johan är bortrest från torsdag till fredag! Stina ska vara med Vanessa när jag jobbar på torsdag iaf! Skönt att ha en dag löst iaf :) € Aja, ska kika lite tv nu.. Hoppas mins ögon börjar bli trötta snart :) Jobb 10-17 imorrn. Har förresten beställt en laptop :) kommer nog få den imorrn.. Hoppas på det! Skönt att ha en data att sitta på igen! Blir inte att man is blogga lika ofta när man sitter på telefonen heller..


Tjo!

2012-07-19 - 23:45:54

Skulle kika bloglovin och tänkte att de flesta bloggar jag läser nu verkar ha uppehåll eller nåt :P kom på att jag själv inte är speciellt bra på att blogga! ( Har börjat jobba igen.. Semestern går alltid för fooort! ( Vanessa fick feber när vi var på väg hem från semestern.. Den varade bara 1 dag och sen försvann den! I tisdags tyckte jag hon kändes varm igen och tog en temp.. 40,2!!! Jisses! Sen försvann den och kom tillbaks igår.. Hon pendlade mellan 37,5-38,9 under dagen! Idag har den legat på 39,5 på morgonen och nu innan hon skulle lägga sej låg den på 38... Stackars liten :/ hoppas den försvinner! Annars blir det en tripp till barnavd. ( Jobb 10-18.15 imorrn.. Ska vara på min avdelning hela dagen! Kuul :) Aja ska kila ut med Bobby nu, sen platta håret.. Sen blir det nog sängen!