Bra samtal...

2011-11-30 - 23:20:42

Fick ett samtal precis när jag kom ut från duschen vid 21.30... Stina som ringde och sa att hon ska komma hit imorrn på morgonen :) skönt att slippa vara "ensam" på morgonen.. Vanessa kan ju inte direkt föra nåt samtal än så är skönt med nån att prata med! Sköt också att hon kommer så tidigt så jag kan gå ut med Bobby i en bra tid också.. Imorse behövde stackaren vänta till just före 12 innan han fick gå ut! Han verkade inte ha direkt superbråttom men man får ändå dåligt samvete...

Aja ska smita ut med Bobby nu och sen ska jag krypa ner under täcket! Gonatt


Tjo..

2011-11-30 - 18:15:25
Har väl gjort det vanliga idag.. Plockat undan, Städat... Busat med bebis och hund.. Bytt gardiner i köket och städat till lite där inne.. Lagat middag, ätit, diskat bort... Ska duscha innan Johan drar på träningen klockan 20.. den slutar först vid 22 och det känns lite sent att duscha då! Visst, Vanessa somnar ju säkert just efter 20 som vanligt.. Men jag gillar inte alls att hoppa in i duschen ifall hon vaknar till eller nåt... aja, får se hur jag gör... Johan ligger och vilar nu (som vaaanligt) så får väl se om jag ens hinner duscha innan han far...
riktigt tråkigt dag idag!! Vädret gör ju inte heller en på bättre humör direkt...

LCHF

2011-11-30 - 12:15:35

Både jag och Johan började ju med LCHF förra veckan.. På 5 dagar gick jag ner nästan 4 kilo!!! Det var ju inte dåligt.. I helgen fuskade jag en dag och åt pommes till maten och popcorn på kvällen.. Och igår åt vi nybakta lussekatter.. Det kände jag att jag var värd :)

Ska nog fortsätta lite lätt på denna diet då den verkar fungera.. Hade varit roligt att må målet innan man slutar :)

Vaknat 10.20 imorse!!! Skönt som tusan :) vet inte hur länge Vanessa varit vaken då hon stod upp i sängen och surrade på när jag kom in i hennes rum! Liite jobbigt när hon inte skriker eller nåt när hon vaknar på morgonen.. Man vet ju inte riktigt hur länge hon varit vaken när hon inte säger till.. Aja, så länge hon är nöjd så bryr hon väl sej inte i att väcka nån annan ;P är väl ganska skönt. Men hade varit roligt att veta exakt när hon vaknar!

Nu ska jag fixa lite frukost till mej medan den lilla tar en snabb vila :) Hejs...


Tisdag

2011-11-29 - 23:50:55

Happ.. Ska gå och sova, slänger bara in några snabba rader här först!

Varit på Öppen Lek med Stina & Vanessa igår och idag.. Igår kom vi dit just efter 10 och idag vid halv 10! Busade på där och var sociala.. Sen båda dagarna har det blivit lunch på Oscar och sen strosande på stan.. Hittade lite fina saker idag :)

Var förbi hos mamma vid 16 och åt och kikade när hon bakade lussekatter! Så länge sen jag såg det så behövde en uppfräschning av minnet om jag ska våga baka det själv :)

Vanessa somnade som vanligt just efter 20... Stina som tog nattningen idag och det var skönt :) inte för att det tar så lång tid att klä på pyjamas, göra välling och lägga Vanessa i sängen, men ibland kan det vara skönt att bara titta på ;P

Nu på kvällen kikade jag å Johan senaste avsnittet av Walking Dead! Sååå bra serie, ser ni inte redan den så kolla :) Aja, ska krama kudden nu.. Natti!


Måndag..

2011-11-28 - 18:09:26

Vaknade 8.57 imorse av att Vanessa levde om från sitt rum.. Hade ställt väckare på 9!! Inte så kul ;P Aja, klev upp och fixade mat till henne.. Sen ut med vovven! Stina sov här inatt så hon var också här.. Vid 10 började vi knata till Öppen Lek! Lugnt och skönt där idag.. Inte alls lika mycket folk som sist!

Sen gick vi och lunchade på Café Oscar.. Jag som ännu går på min diet åt kycklingsallad! Den är faktiskt riktigt god! Sen knatade vi runt lite.. Förbi pappa och beställde lite från Devall! Nu ska minsann jag också ha en onepiece :P inte att ha på stan eller jobbet direkt, men kan vara skönt hemma :)

Sen gick vi en snabbis på Domus och handlade och sen gick vi hem.. Ätit och sånt och nu för ett tag sen for Stina på möte med jobbet! Jag funderar på att gå till mamma eller nå.. Man har ju inte direkt den socialaste killen i stan ;P så kände för att komma ut ett tag.. Ska får se hur jag gör.. Ska umgås lite med Vanessa nu! Tjing


Shoppa..

2011-11-26 - 13:44:15

Vaknade halv 9 idag... Typiskt när jag skulle få sova länge :P Aja, får väl ta det imorrn då! Vaknade och efter typ 10 minuter så vaknade Vanessa :) skönt att slippa vara ensam vaken iaf! Fixade gröt åt henne och sen busade vi på ett tag..

Johan vaknade just före 10 och då gick jag ut me Bobby! Herregud, han som inte alls brukar gilla snön är helt galen i den!! Släpper man han lös springer han rätt in i drivorna och hoppar omkring i mjuksnön.. Bättre det än förra året då han inte ens ville vara ute i snön! Kan ju ha nåt med graderna att göra också :) 4 grader ute idag och var ju rätt skönt!

Vid 11 for jag, Johan och Vanessa iväg på stan.. Först interflora sen for vi vidare till jysk! Där köpte jag 2 röda plädar.. Sen gick vi in på dollar! Handlade bl.a. 4 kuddar, "skydd till bordskanterna", och lite annat smått och gott :) sen gick jag in på Coop för att handla tvättmedel.. Gillar inte det där "spar-tvättmedlet" dom har på dollar.. Sen for vi hem, la Vanessa för en lur! Medan Johan stekte till lite lunch åt oss så packade jag upp alla kassar..

Nu sitter jag i tvättstugan! Har egentligen först tid klockan 14.. Så sitter här så ingen slänger ut mina kläder :D har grymt mycket tvätt så det hade förstört ganska mycket.. Såg att dom som tvättat före mej har kvar tvätt på linorna och i torktumlaren.. Hoppas dom är punktliga och hämtar det senast 14!!

Aja. Ska kila upp en sväng nu innan maskinerna är klara.. Var inte alltför kul att sitta här och stirra ;P


Tjo

2011-11-24 - 00:03:09

Ska strax gå och lägga mej.. Tänkte bara skriva lite här först och sen wordfeuda lite :P fattar egentligen inte hur jag is hålla på med det, får alltid skitbokstäver och när jag väl får bra ord så passar det inte in nånstans.. Ska kanske turen vänder snart?! :)

Var på "kalas" hos Janne i måndags.. Han blev hela 34 år :) synd att man inte bor närmare varann.. Tror det var typ 7 månader sen jag var där sist! Hemskt!! Är ju mer praktiskt att vara här speciellt eftersom allt jag behöver till Vanessa finns här hemma, men är väl mest för att det finns mer möjligheter att göra saker här i Gällivare än på Kilen :P

Jobbar hela veckan.. Är kul att jobba men den här veckan har inte varit så överdrivet jättekul! Ögat tjorvar, mår illa av penicillinet, ont i örat.....

Första dagen på dieten idag! Har gått bra.. Till lunch blev det grillad kyckling och 3 glas vatten, middagen bestod av stekt lax, aioli-sås och massa sallad! Helt ok faktiskt.. Ska ge denna dieten en veckas prövotid.. Jag tycker redan det är ganska trist utan godis, läsk, bröd, pommes, pasta mmmm... :P Märker man må resultat känns det säkert lättare hoppas jag! Vägde in mej på 55,5 kilo imorse! "bara" 5 kilo jag vill bli av med, det borde ju inte vara så svårt? När jag träffade Johan vägde jag typ 48 kilo och så liten vill jag då inte bli igen :) tror 50 blir ganska bra faktiskt!

Kom hem efter jobbet och fick en chock! Johan hade städat i sovrummet, lagat 3 olika maträtter som vi kan ha som lunch flera dagar + att han hade gjort middag! Hade fixat en lunchlåda med köttfärsbiffar + sallad åt mej till imorrn också :) ibland kan dom överraska en ;P

Aja, ska faktiskt försöka sova nu och sluta prata strunt! Tjing..

Btw.. Vet inte om jag la upp bilden jag fotade på texten som är över Vanessas säng? Haha minnet sviker ibland :P Här kommer den iaf..


...

2011-11-22 - 21:26:20

Kom på att jag har en egen blogg efter att ha läst massa andra bloggar nyss! :P

Var till läkaren igår.. 300:- fattigare men dom fick iaf ut ploppen jag haft i öronsnibben :) hade en infektion också så fick penicillin att äta i 5 dagar!

Ögat är inte bra ännu.. Suck! Kan visst ta flera månader innan det blir helt bra.. Kuuuuul!

Imorrn börjar jag och Johan vår diet! Nu ska extrakilorna bort ;P ska börja med LCHF.. Den funkade bra sist Johan körde med den..

Aja ska kika tv nu! Tjiiing...


Natt...

2011-11-18 - 01:19:24

Kvällarna går alltid så fort... För fort! Vanessa somnade vid 20.30 då gjorde jag och Stina iordning kvällens godis som vart morötter och dip! Såå himla gott :) kikade Terror på Elm Street.. Tror fan aldrig jag sett den tidigare.. Helt ok film faktiskt!

Aja, ska gå och Nanna kudden nu.. Natti!


Morgon..

2011-11-17 - 10:47:36

Vanessa somnade just efter 20 igår så jag trodde hon skulle vakna tidigt! Hade fel.. Klockan 9.50 hör jag en glad bebis som trallar från sitt rum :) hääärligt!

Jag och Stina kikade 2:an & 3:an av Twilight igår.. Ska på bion på måndag så då måste man ju fräscha upp minnet lite.. Och det behövdes!! Kom typ inte ihåg nåt alls av den 3:e.. Kanske inte ens har sett den?

Nu har jag inte tid nå mer.. Tjings!


Less..

2011-11-16 - 15:02:30
Idag är jag less, arg, besviken.. Allt negativt man bara kan vara känns det som...
För det första: Städning.. Hur kul är det att alltid behöva städa?!?!? Hur mycket man än städar är det alltid kvar saker som behöver göras.. Blir gaaaaaaalen! Inte så lätt heller med en liten Vanessa som skuttar efter en vart man än är.. blir hon lessen eller om hon gör "nåt farligt" så måste man gå dit.. Och är inge bra att bli avbruten mitt i städandet.. Då är risken ganska stor att man inte ens orkar fortsätta..
-
Idag har jag städat i våran garderob/Johans datarum! Fy sjutton så det såg ut här inne.. Fyyyy! Jag har sagt att han själv får hålla efter eftersom det bara är han som stökar ner här inne.. Men uppebnarligen så fungerar inte det, och jag vart som vanligt less på å se misären som bara växte..
-
Fy.. Less på allt idag känns det som.. tur iaf jag har "mina 2 små" som förgyller allt :)

Öppen lek..

2011-11-15 - 15:41:56
Japps, Var på Öppen Lek imorse också!! Verkade som att Vanessa tyckte det var roligt så är väl lika att man pallrar sej dit.. Är ju ändå bara 2 dar i veckan :) Ställde väckaren på 8 imorse eftersom jag skulle ringa till läkaren.. fick tid först på måndag! Aja, har inte ont i örat nå mer iaf..
-
efter leken så gick jag förbi jobbet för att säga att jag ska till läkaren på måndag.. fick tid 11 och började egentligen 10. så far till läkaren och när jag är klar där far jag till jobbet! efter jag vart där gick jag och Pia å fikade på Café Oscar.. Kändes smidigast eftersom Vanessa sov i vagnen! Fikade och surrade i typ 1 timme...
-
gick på domus och handlade lite och sen drog jag hemåt.. Kom hem just före 14.. Kom in, Lämnade Vanessa, tog Bobby och gick ut... Kom in och då for Johan på jobbet! Efter det har jag och pyran lekt på här hemma.. Hon fick middag för ett tag sen och nu la jag ner henne i sängen för en siesta.. får se om jag lyckas med det :P Jag känner då iaf att jag hade beövt ta en siesta :D Haha, nä men ska nog iaf lägga mej i soffan ett tag.. Känner mej trött i kroppen..

Jisses!

2011-11-14 - 23:22:27
Har visst svamlat med mina föräldradagar... Har 1 dag kvar!!! Shiiiit... Hur ska detta gå?! Johan får snällt ge några åt mej tror jag :P Han ska iaf ge några så jag kan vara ledig i sommar har vi planerat...
-
Har använt mycket dagar i början, det vet jag.. Men nu på slutet har jag sällan tagit mycket känns det som! Så fattar inte hur dom redan kan vara slut?! Aja, är väl bara gilla läget.. Har hela tiden sagt att jag hellre tar ut fler dagar så man har råd att leva på dagarna också.. Hade aldrig pallat gå hemma som mammaledig utan pengar! Vad ska man då göra på dagarna?! :D Haha nämen, vill jag gå ut och luncha/fika/shoppa ska jag inte behöva tänka "Oj, har jag råd med det".. Hur kul är det att leva så liksom?!..
-
snart kommer min man hem och då ska vi kika lite serie hoppas jag på.. Sen blir det bädden för mej! Ska upp tidigt och ringa läkaren och se om jag får nån tid imorrn! hoppas på det.. Blir det en lite senare tid tror jag faktiskt att jag och Vanessa ska pallra oss till Öppen Lek imorrn också!

Bada...

2011-11-14 - 20:58:30
Badade Vanessa kring 20-tiden.. Herregud så hon plaskar och skrattar!! :) Bjuder på 2 bilder.. Inte tagna idag men tror aldrig jag lagt upp dom här(?)..
Efter badet var det dags för välling och sen bums i säng! Hon vart såå trött så hon knappt kunde hålla sej vaken efter vällingen.. Tror jag det, hon som brukar sova till 10 och sen ha 2 vilor har bara sovit till typ 9.. sen har hon tagit en snabb vila i vagnen efter öppen lek, och sen en till vila på typ 1 timme här hemma! Så antar hon var väldigt trötter :)
-
Jag ska slänga mej i soffan nu.. tänkte kika nåt bra på tv, Men som vanligt är det bara skiit! Tror jag ska hålla mej vaken till Johan slutar 00 så kan vi kika senaste "Walking Dead" :)

Jaja..

2011-11-14 - 18:43:34
Nu är jag less på mitt jäkla öga!!! Smort med antibiotika-cremen jag fick utskrivet i typ 2 veckor nu utan att det är bra! Visst, Det är 10 ggr bättre nu än när jag for in, Men är inte helt bra än.. Tar ju sån tiiiiiid!
Och mitt öra gör ont.. fick en tid klockan 16 idag till Vc men kände att jag inte kunde ta den eftersom Johan jobbar em och Stina skulle hem! Vill inte direkt sitta med Vanessa i famnen medan dom bedövar och skär ut den om dom måste det.. Nä, Väntar tills imorrn! Hoppas jag får en tid på morgonen...
Jaha, annars då?! Varit på Öppen Lek idag.. Rätt kul förutom att det nästan är för mycket folk :P Aja, alla barnen (de flesta iaf) var försiktiga och det hände inga olyckor vad jag såg iaf! Sen när vi var på väg hem så trillade Vanessa och vart helt upprörd.. stackars liten! aja, ingen skada skedd... Var där mellan typ 10-12.. Sen rullade jag och Stina mot stan.. Lunchade och strosade runt! Kom väl hem kring 14..
Efter det har jag inte gjort alltför mycket spännande så det orkar jag inte ens skriva om :) Hejs

Skrämmer...

2011-11-13 - 11:36:18
Haha.. Skulle lägga ner Vanessa för en tupplur när jag skulle gå ut med Bobby! Sagt och gjort.. När jag kom tillbaka in kikade jag in i hennes rum och hon låg ner ännu.. Efter en stund gick jag och kikade igen och då stod hon upp i sängen! Då tänkte jag gå och plocka upp henne eftersom hon uppenbarligen inte var trött ännu! Men herregud så rädd hon blev när jag kom in!!! Hon var nog så uppe i det hon gjorde att hon inte alls såg eller hörde mej förrens jag var framme vid sängen.. stackars liten så rädd hon blev! Tittade på mej med stora ögon och började grina.. Lillan :(

får börja säga till när jag är på väg in dit eller nå :P
Idag är det farsdag.. Ska fara och fira min pappa vid 16 när Stina slutar.. Köper med lite fika och drar dit.. Sen ska vi till Johans föräldrar på middag efter det! Direkt Johan vaknar ska Vanessa få ge sin present till han :)
Nä, nu ska jag vara social med Vanessa istället för att sitta här.. Tjing!

Ont!

2011-11-13 - 00:05:28

Har ju som sagt lyckats få en plopp kvar i örat.. Den for helt enkelt med när örhänget for ut, men den bestämde sej för att stanna kvar i hålet :P

Har inte alls haft ont eller känt av den förrens typ igår.. Nu har jag ajaj!! Måste ringa vårdcentralen på måndag för en tid så dom får plocka ut den.. Har börjat bli röd och svullen så antar mitt öra inte vill ha ploppen där nå mer :P


snabbis..

2011-11-12 - 10:44:37
Har tid för en snabb update medan Vanessa sitter här nedanför och leker...
Gårdagen då.. Var och fikade (en macka) med Lina+Melker & Sara+Melvin.. Lika trevligt som alltid! :) Sen gick jag och Lina snabbt på stan och sen gick vi utanför Nina för att se om hon och Mario var ute och lekte.. Och det var dom :) Båda våra barn hade somnat i vagnen och var även dags för Mario att göra samma.. Vi gick och strosade och tog oss en fika på Oscar.. Sen vart det lite mer strosande på stan och sen vände jag min kos till Ankis för att köpa lite hundmat! Åsså var våran sort heelt slut!! typiskt när man har totalrensat fodertunnan :P Johan fick fara förbi på Granngården efter jobbet och där fanns den! Tuur :)
Stina K kom hit och hämtade tapetseringsbordet just efter jag kom hem.. Sen fick jag Fredde på kaffebesök :) Trevligt eftersom det var ett tag sen sist! Men det är ju det som är det sköna me folk man känner så väl.. Spelar ingen roll hur lång tid det gått emellan :)
Stina kom hit vid 16.. Vid 17 la jag Vanessa för en lur och då gick vi till mamma en snabbis, Sen vidare till thai för middag! Supergott.. Sen gickvi förbi Gojjan och kikade efter en film.. Fixade hem den och skulle kika, Men fy vilken dålig film! Hände typ ingenting i hela filmen.. Fyy! Länge sen jag sett en riktigt bra film!!! Tips mottages gärna..
aja, ska underhålla Vanessa nu... Tjing

Fjällnäs..

2011-11-09 - 17:46:14
Var ju i söndags och fotade Vanessa på Fjällnäs-slottet... Vet inte om jag får använda bilderna som jag fick.. Hmm.. fick ett lösenord till ett galleri på hennes hemsida där alla bilderna låg! Har betalat för fotograferingen men vet inte om bilderna kostar extra.. Gör dom det ska jag iaf köpa dessa så då borde jag ju få sno dom ;P
Superfina bilder!!! Eller vad tycker ni?! ;P ( ställer man en fråga brukar folk oftast kommentera;P )

Vart?!

2011-11-09 - 12:10:43
Vart har min snälla bebis tagit vägen?! Känns som att Vanessa mest är tjurig och missnöjd hela tiden!! Både igår och idag har varit hemsk! Grinar så fort hon är själv och blir glad när man tar upp henne.. Men jag har ingen lust (eller ork för den delen ;P) att bära omkring på henne heeela dagarna! Hon har alltid brukat leka så bra själv så vette tusan vad hon nu har fått för sej..(??)
<BR>
<BR>
Vaknat 9.59 imorse.. Jag tänkte ställa väckaren på 10 men gjorde inte det.. Behövdes ju antagligen inte ändå :P Har sovit me babyvakten på inatt bara för att höra om hon vaknar och donar på mitt i natten eftersom hon sover så länge på morgonen.. Men jag har då inte hört nåt alls! Min lilla sjusovare :)
<BR>
<BR>
Nu ska hon stå mot allt! Inge roligt alls att sitta på golvet nå mer.. Hon är feg och ställer sej vääldigt sällan själv mot nåt! Tar man tag i hennes händer ställer hon sej upp helt själv utan problem.. Som att hon vill ha tryggheten att nån är där ifall hon tappar balansen eller nå :) Kanske inte barn tänker så logiskt, Men känns som en vettig förklaring ;P
<BR>
<BR>
De 2 tänderna hon fått har kommit ut ordentligt nu.. Syns när hon skrattar och äter.. Shiit, Hon är ju ingen bebis nå mer!! Snart 1 årskalas... Bara 1 månad och 1 dag kvar.. Herregud va tiden går undan! Tycker nyss det var vi for in på BB..
Vart har min snälla bebis tagit vägen?! Känns som att Vanessa mest är tjurig och missnöjd hela tiden!! Både igår och idag har varit hemsk! Grinar så fort hon är själv och blir glad när man tar upp henne.. Men jag har ingen lust (eller ork för den delen ;P) att bära omkring på henne heeela dagarna! Hon har alltid brukat leka så bra själv så vette tusan vad hon nu har fått för sej..(??)
-
-
Vaknat 9.59 imorse.. Jag tänkte ställa väckaren på 10 men gjorde inte det.. Behövdes ju antagligen inte ändå :P Har sovit me babyvakten på inatt bara för att höra om hon vaknar och donar på mitt i natten eftersom hon sover så länge på morgonen.. Men jag har då inte hört nåt alls! Min lilla sjusovare :)
Nu ska hon stå mot allt! Inge roligt alls att sitta på golvet nå mer.. Hon är feg och ställer sej vääldigt sällan själv mot nåt! Tar man tag i hennes händer ställer hon sej upp helt själv utan problem.. Som att hon vill ha tryggheten att nån är där ifall hon tappar balansen eller nå :) Kanske inte barn tänker så logiskt, Men känns som en vettig förklaring ;P
-
-
De 2 tänderna hon fått har kommit ut ordentligt nu.. Syns när hon skrattar och äter.. Shiit, Hon är ju ingen bebis nå mer!! Snart 1 årskalas... Bara 1 månad och 1 dag kvar.. Herregud va tiden går undan! Tycker nyss det var vi for in på BB..
Skiljer typ 3 månader mellan bilderna... (den över och under denna text ;P)
Aja, ska avrunda här! Tjing

Tisdag..

2011-11-08 - 11:56:05
Tänkte gå på öppen lek idag.. Men glömde helt bort det!! Aja, kommer fler gånger :) Många som säger att det är för mycket ungar där nuförtiden så vet inte om jag kommer tycka det är så givande att behöva hålla stenkoll på Vanessa så ingen knuffar omkull henne.. Lätt att råka knuffa en som sitter :P

Vaknat just före 10 idag.. Hörde att Vanessa pysslade på i sin säng så gick och plockade upp henne och fixade frukost! Sen har vi lekt på ett tag.. Hon gick och vilade kring 11.30 och då passade jag på att ge mat till Bobby och sen gå ut me han! Nu efter jag kommit in har jag betalat 2 av mina vunna auktioner på Tradera! Såg nu på min mail att jag har ett paket att hämta ut på Gojjan.. Kanske måste pallra mej dit idag då.. Nya julgardiner har jag vunnit mej på tradera :) En farlig sida att vara å kika på hela tiden... ;P

snart jul.. Och ingen snö?!?! Herregud.. snart måste väl ändå snön komma hit! Liite tråkigt om vi inte har massa snö på julen! Är ju den som ger julkänslan :) Vet inte hur det blir till julen.. Johan har jobbat varenda jul typ sen vi träffades så det har ju som inte varit nåt bekymmer vart vi ska vara.. Denna jul är han ledig! Aja, jag vill då vara hos mamma eftersom det redan känns nog skumt att inte fira jul "hemma i huset" som vi har gjort i 26 år!!! Bara det är ju en omställning.. Firat jul på samma ställe sen vi var nyfödda och nu mitt i allt så ska vi inte vara där.. Aja, det blir nog bra :) Johan och hans familj verkar inte direkt "brydd" över julen så jag får nog bestämma vart jag och Vanessa ska vara iaf! För henne ska jag då vara med heela julen :P Blir väl att vi är hos mamma hela förmiddagen och dagen och sen på kvällen far vi till Johans föräldrar eller nåt liknande.. Vanessa lär ju ha paket där också att hämta så :P

Vart ska ni andra fira jul? Hemma hos er, Hemma hos föräldrar/svärföräldrar, annan släkt?!?

aja, ska sluta surra massa skit nu och göra nåt vettigt här hemma istället :D

Yes

2011-11-07 - 18:20:20
Vanessa gick igenom "besiktningen" utan anmärkning den här gången ;P Hon är nu 71,5 cm och väger 9820.. Huvudomfånget är 47,8. Skönt att hon verkar följa kurvorna så vi slapp nå mer tjorv :) Huvudet hade vuxit normalt sen sist och det kändes sköönt!

Efter vi var på BVC så gick jag på Gojjans och köpte dricka och sen knatade jag en sväng på stan.. Kikade när 2 tjejer sjöng på Café Oscar! Herregud vilka fina röster.. Hade man fått bestämma sina talanger här i livet hade jag nog valt en sångröst :P Grymt duktiga!

Var där och kikade ett tag och sen började jag knata hemåt.. Vanessa började bli trött och var inte vidare sugen på att sitta i vagnen och titta! När vi kom hem satte vi oss i hennes rum och lekte lite.. Johan kom hem från jobbet just efter 16 och då la jag ner Vanessa för en lur! Hon somnade på stört och sover ännu.. Vi har kikat senaste avsnitten av "The Walking Dead", och "Fringe". Johan somnade efter typ halva Fringe och sover ännu.. Snaaaarkar som ett as på soffan!

När jag kom hem fick jag tillbaka min huvudvärk.. Haft det 3 dagar i rad.. Hade ofta det förut men på sistone har jag inte haft det nåt alls.. Skumt att det kommer tillbaka mitt i allt! Finns ju inget värre än huvudvärk! Tog 2 alvedon och sen gick den bort.. Hoppas den stannar borta också :D

Frågade på BVC om Vanessas sovning.. Och hon sa samma som sist.. Hon går upp i vikt och växer som hon ska, Och hon är pigg och alert när hon är vaken så det är bara låta henne sova! Kanske är i en tillväxtperiod och då brukar dom visst sova mera! Är ju bara gilla läget.. Är ju skönt att hon sover bra på nätterna, Men på dagarna hade det inte skadat om hon hade varit vaken mer :)

Tänkte vara lite "huslig" idag och städa och tvätta.. Men tar nog det imorrn istället :P Får faktiskt vara slö på måndagar efter att ha jobbat 1 hel vecka :) Aja, ska läsa lite bloggar och sånt nu innan Vanessa vaknar och ska ha mat.. Hejs

Ojsan..

2011-11-07 - 10:59:36
Glömmer visst bort att jag har en blogg :P Aja, i veckan har jag inte haft vidare mycket att skriva om iaf.. Jobbat hela dagarna, Sen kommit hem, ätit, varit med Vanessa och sen är det dags för sövning av henne, Lite tv-tittande och sen sängen typ.. :) Jobbade i lördags också.. Jag och Stina skulle gå ut och fika på min lunch så vi bestämde oss för Café Oscar.. Typ halva stan hade väl samma plan ;P Fy fasen va folk! Fick ett bord rätt snabbt men köandet tog väl ca 10 minuter.. Aja, jag hann äta innan jag började iaf, Vart liite stressigt mot slutet men jag hann iaf tillbaka i tid :)

Vanessa har sovit läänge hela veckan.. Kan ett barn sova för mycket?!?! Vissa dagar kan hon vila 2 ggr på dagen och sen sova 14 timmar på natten.. Mellan typ 21 till 11... Dom dagarna sover hon ju för fasen mer än hon är vaken!! Trist.. Frågade om det för ett tag sen på BVC och sköterskan sa att alla barn har olika sovbehov och att så länge hon är pigg och alert när hon är vaken är det hela normalt.. Men ändå blir man så konfunderad! Aja, ska på 10månaders kontroll idag klockan 14 så ska kolla igen då!

Undrar vad dom hittar för "fel" idag då.. På 3 månaderskollen var det höfterna och på 6 månaderskollen var det om huvudet! (när dom tyckte det var för stort).. ska bli roligt att se om hon går igenom "besiktningen" utan anmärkning den här gången ;P Hade varit skönt.. Det där med höfterna var ju ett jäkla orosmoment! Var till Sunderbyn och röntgade, där sa dom att allt såg normalt ut.. Skööönt! Det där med huvet var ju ännu mer jobbigt eftersom det vart så uttraget! Ett jäkla springande på BVC för att mäta hela tiden.. Var en sån lättnad när dom till sist sa att det ser bra ut!

Pigan har vaknat vid 9.15 idag.. så idag har hon "bara" sovit 12 timmar på natten mot sina vanliga 14 :P Johan har haft liite lyx nu i veckan när jag jobbat.. Vissa dagar har han vaknat före henne :D Aja, uppenbarligen är hon ju trött när hon sover men! Tror hon sover bättre i eget rum, att det är därför hon sover såå mycket.. I vårat sovrum kanske hon har vaknat om vi har snarkat/bökat mm.. I hennes rum hör hon ju som inget annat!

Nä, nu ska jag vara lite social med lilla barnet.. Tjing

Dålig update...

2011-11-03 - 23:57:31
Men det är för att jag jobbar i veckan.. Hinner inte med så mycket annat så inget direkt värt att blogga om.. :P Vanessa somnade just före 21 idag igen! Då slog jag och Johan på en film.. Drack julmust och pepparkakor och Hade det allmänt mysigt :) Vanessa har börjat sova enormt bra sen hon började sova i sitt rum.. Igår somnade hon vid 21 och vaknade vid 10 imorse.. Så riktiga långkörare utan att vakna! Sköönt för både henne och oss :P Imorn har jag ett lååångt skift på 8-18.15... Kanske får sluta redan 17 om Erica kommer och jobbar! Stannade kvar En timme extra idag då det inte fanns nån annan som kunde göra det! Aja, skulle ha slutat 17 och slutade 18.15 istället.. Inte så stor skillnad :) Johan kilade nyss ut me Bobby och jag ligger i sängen och ska sova.. Johan som brukar vara rätt slö på att gå ut med Bobby Lät så förstående när jag snällt sa "is du gå me han så jag får gå och lägga mej?" inget snack om saken utan han bara gick :) Sköönt att slippa kvällsprommen.. Aka ska faktiskt försöka sova nu så jag orkar jobba hela dagen imorrn :) Natti