Måndag..

2013-03-11 - 22:10:02
Usch för måndagar! Alltid den seegaste dagen på hela veckan..
 
Vaknade just efter 8 idag.. Vanessa har börjat bli som en klocka på morgonen! :) Aja, faktiskt rätt skönt att hon vaknar själv så man slipper väcka henne! Fixade oss iordning och just före 10 förde jag henne till dagis! Då gick jag och jobbade.. slutade 17 och gick då och hämtade hem Vanessa! Hon hade tutten(!) i munnen och jag frågade varför.. Hon brukar aldrig ha den på dagis! Fick förklarat att hon hade blivit så lessen när en av fröknarna skulle gå hem och då ville hon ha tutten.. Aja, då var det väl ingen fara :) 
 
Gick till Linda direkt då.. Åt middag där och barnen lekte! Tack för maten syster, Hoppas du hittar nåt annat att ta med till lunch imorrn :P Vid 20 i 7 for Linda så vi vart kvar där med Maja och Marcus.. Tror aldrig Maja och Vanessa lekt så bra med varann som idag.. Allt har gått så smidigt och knappt nå bråk alls :)
 
 
 
Gick hem vid halv 8 och då var det dags med alla "natt-rutiner".. Sen la jag henne! Hon somnade som en sten diirekt typ.. Skönt! Jag har kikat runt lite på alla bloggar osv.. Nu funderar jag starkt på att faktiskt gå och lägga mig! Såå grymt trött.. Aja, Får se hur jag gör.. Johan ska iaf gå med Bobby när han slutar jobbet 23, Så det slipper jag iaf :)
 
Aja, ska kika vidare lite nu!

Sjukstuga..

2013-03-07 - 12:40:58
Ännu en dag hemma med VAB.. Hennes öga har inte varat nåt idag.. Imorse var det massa intorkat under ögat och i fransarna.. Men efter jag torkat bort det har det inte kommit nåt nytt! Hoppas det fortsätter så :)
 
Fick "sovmorgon" idag.. Vanessa vaknade just före 8!!! Kommer ihåg de dagar hon sovit till typ 10-11.. Sköönt! Aja, var ganska lätt att kliva upp imorse när jag insåg att jag fått sova nästan 1 timme längre än vanligt! Har lagt henne för en vila nu.. Verkar inte gå så bra dock, Hon ligger där inne och surrar för fullt! Aja, ger det ett tag till.. Har sneglat in och hon ligger då ner i sängen iaf!
 
Kikade en film igår.. Pitch Perfect! Den var faktiskt helt ok.. Lite skum, Men helt klart sevärdig! Tycker dom borde bytt ut några skådisar dock! 
 
 
Var hos mamma och åt middag igår! När Vanessa hade ätit klart ville hon ner och busa.. Sagt och gjort, Hon sprang iväg till vardagsrummet med Maja.. Efter en liten stund hörde vi hur Vanessa vråålar från vardagsrummet! Hon hade tagit tag i en kokhet glödlampa!! AjAj! Resten av kvällen spenderade hon med handen i en skål med kallt vatten.. Tänkte att hon kommer vara vaken hela natten och ha ont.. Men var nog mest "skådespel", För direkt vi kom hem så sa hon inget mer om handen.. OCh jag frågade såklart inte ifall "den su´kulle börja göra ont igen" :P
 
 
Har kollat på handen idag och det syns ingenting... Hon visar att det gör ont mellan tummen och pekfingret, Men det syns då inget där! Så är nog bara för att hon kommer ihåg att det gjorde ont som hon säger så :)
 
Imorrn blir det mest troligt jobb.. Ska se hur ögat ser ut nu efter hennes vila innan jag bestämmer mej! Men känner jag dom på jobbet så hinner nog dom ringa innan hon vaknat :P Lättare att få ut folk om man ringer dagen före och frågar.. Men samtidigt dumt, För fast hennes öga varar lite till idag kan det ju ha försvunnit tills imorrn.. Aja, avvaktar tills efter vilan som sagt.. (om hon nu ens vill det)...
 
Ska kika in till henne nu och kolla vad hon pysslar med.. Kanske inte blir nån vila idag heller? I förrgår vaknade hon just efter 7 och vilade inget på hela dagen och det funkade faktiskt rätt bra.. Tror vi båda 2 var lika trött på kvällen :P Direkt jag går till ett annat rum så hör jag "mammmmmaaaa, mammmmmaaa".. Så på kvällarna känns det saligt att få gå vart jag vill utan en liten svans som skriker efter mej :D Bara kunna gå på toa själv är ju underbart när man har småbarn :P
 
Aja, det var allt för denna gång.. Tjing!

Hmm..

2013-03-06 - 12:24:50
Undrar när jag kan skicka tillbaks Vanessa till dagis.. 
 
"I Socialstyrelsens utredning "Smitta i förskolan" är rekommendationen att barn med ögoninflammation kan gå i förskolan om de inte har feber, är allmänpåverkade eller har kraftig varbildning från ögat. Socialstyrelsen ger också råd om hur man kan minska smittoriskerna i förskolan genom bland annat god handhygien."
 

Vanessa har lite var ännu från båda ögonen, Men inte alls mycket! Så kanske hon kan vara på dagis imorrn.. Men hade känt lite taskigt om massa andra barn blir smittade! Är ju inte det allra lättaste att ha en "bra handhygien" på en 2åring :P Aja, får avvakta lite under dagen och se hur det ser ut i ögonen.. 
 
Vaknat just efter 7 imorse.. Fyyy så trött jag var! Tog Vanessa till våran säng med hopp om att hon skulle somna om! Det gjorde hon inte.. Men det hade visst jag gjort!!!! Vaknade till och upptäckte att hon inte var i sängen och kände genast paniiik och undrade hur länge jag hade sovit.. Lugnade fort ner mej när jag upptäckte att klockan bara var 7.20! :D Gick ut i vardagsrummet och i soffan framför ipaden satt Vanessa :) Fattar inte hur jag kunde sova så hårt så jag inte vaknade när hon hasade sej ner från sängen.. Aja, var ju bara några minuter det handlade om..
 
 
Nu ligger Vanessa och vilar.. Jag tänkte först göra desamma, Men ångrade mej! Är ju såååå segt att kliva upp om man sover på dagen! Så jag får väl pyssla på med annat tills hon vaknar.. Hon somnade ganska exakt 12, Så tror jag ska väcka henne senast 14! Ska försöka hålla igen lite med hennes vilor på dagen ifall det kan vara den som orsakar att hon inte vill sova på kvällarna... Väcker vi inte henne kan hon vila allt mellan 30min-4 timmar!!!!!! Och inte så bra för nattsömnen att sova så länge på dagen :P 
 
Stina kommer hit efter hon slutat jobbet så då får jag ju lite sällskap :) Tror Johan skulle jobba över idag.. Men har inte fått nåt svar på mitt mess jag skickade för ett tag sen! Typiskt Johan, Svarar aldrig på varken sms eller samtal :P Sen kommer ju dagens tråkigaste.. Vad ska man äta till middag?! Tänk va bekvämt om man aldrig hade behövt äta! Man hade sparat mycket tid på det iaf :) Visst, mat är gott.. Vissa mer än andra.. Men att handla och laga mat är fan det som är värst enligt mej! Tråkigt och tar lång tid...
 
Aja, ska kika vidare nu! Tjing

Herregud..

2013-03-05 - 00:27:44
Den här bilden jag skrev om tidigare finns ju över hela facebook nu.. Över 1000 delningar och hundratals hatiska kommentarer! Helt sjukt.. Folk måste skaffa sig ett liv..
 
Tror föräldrarna förstått att det dom gjorde var fel utan att behöva titta på alla kommentarer hela tiden! Säger som min visa storasyster "Tror alla gjort nåt man är mindre stolt över".. Ex. Höjt lite extra på rösten när barnet vält ut det 4:e vattenglaset för dagen, Sagt åt på skarpen när barnet inte vill sova etc etc.. Ingen är perfekt helt enkelt! 
 
Jag vet att jag är en bra mamma fast jag kanske har sagt åt lite för hårt nångång när man har lessnat den 5:e gången man fått torka utspilld mjölk över hela bordet... Alla tappar tålamodet nångång! Är en helt annan sak om man slått sitt barn eller liknande.. Men små oskyldiga saker kan vem som helst göra! Alla dom "helyllemammorna" som skriver om "tejpbebisen" låssas vara nå helgon som alltid är så varsam och öm med deras barn.. Skitsnack, Nog finns det alltid nånstans en liten irritation som kommer ut nångång..
 
Aja, jag har diskuterat klart om det nu! Tycker hela situationen blev så löjligt stor.. Båda föräldrarnas identitet finns ute och över 100 som anmält dom för barnmisshandel! Jisses, Folk måste lära sej att kunna ta ett skämt Well, nog om det!
---------------
 
Dagen har rullat på bra.. Vart morgon klockan 7 imorse!! Trodde jag skulle dö, Men var bara vackert pallra sig upp :) Satte oss i soffan och mös framför Pingu och sen fixade jag välling.. På morgonen vill hon ha välling men inte på kvällen.. Undrar hur det kommer sej?! Aja, är ganska skönt att fixa den och sen sitta med henne i soffan medan hon dricker :)
 
 
Sen har vi faktiskt hållt igång hela dagen.. Massa lek och bus! Älskade unge! <3 Vid 12 fick Vanessa lunch och sen fick hon en glass som hon tjatat om sen hon vaknade :P La henne och vila och satte mej själv i soffan.. Solen lyste in och jag såg allt hundhår som i princip täckte golvet.. Suck, Hatar när Bobby fäller så mycket!!! Ville inte riskera att väcka Vanessa med dammsugaren, Så jag la mej ner i soffan och vilade istället! Vardagslyx med en tupplur mitt på dagen! :) När hon vaknade tog jag en tur me dammsugaren istället.. Hennes öga har varit rött och varat en del nu under dagen.. Inte mycket, Men det har inte sett trevligt ut! :/
 
 
Snora gjorde hon hela morgonen.. Men framåt kvällen försvann det! Skönt.. Busade på ända in i det sista och när klockan var 19.30 satt vi i köksbordet och åt fil och macka! Efter det ville hon inte alls sova.. Gick rätt smidigt att byta blöja osv, Men så fort jag var på väg ut från hennes rum började hon gråta! Frågade vad det var eftersom hon såg lite rädd ut.. Svårt att förklara i meningar men.. Hmm.. Gör så här istället så kanske ni förstår bättre :P
 
Jag - Är det nåt som är läskigt här inne?
Vanessa - Nickar
Jag - Är det nån leksak som ser läskig ut?
Vanessa - Nä!
Jag - Är det nåt av mjukisdjuren?
Vanessa - Nää..
Jag - Vart är det nåt läskigt då?
Vanessa - Sneglar uppåt och pekar sen mot taket.. Börjar gråta!'
Jag - Jaha, är det nåt där uppe?
Vanessa - Aaaahhh
 
Jag vart typ helt förstelnad och vågade först inte ens titta upp :P Men insåg att jag behövde titta för att försäkra henne om att det inte var nån fara.. Kikade upp och sa "Men det är ju inget där"
 
Vanessa - Ahh
Jag - Är det nåt där nu?
Vanessa - Aaahhh
Jag - Jaha, men vad är det då?
Vanessa - Jajja (nalle)
Jag - Är det en nalle där uppe?
Vanessa - Jaa!!
Jag - är det en elak nalle?
Vanessa - Jaaa
 
Då kände jag att jag inte alls visste vad jag skulle göra så jag ropade in Johan.. Vi stod där och hon sa samma sak.. Att det var en elak nalle där uppe i taket! Och vad fasen ska man svara på det?! Sa iaf att "nallar är ju snälla, du har ju 2 i sängen alltid när du ska sova också".. Då nickade hon bara till svar..
 
Det hela slutade med att jag tog ut en stor nalle hon har på sitt rum och då verkade det funka bra.. Men vi har hört henne till och från ända tills klockan var närmare 22.30!!! Vet inte om hon har somnat mellan varven eller om hon legat vaken.. Tror hon sovit lite, För annars hade hon aldrig legat där inne så länge utan att ropa! 
 
Lite läskigt med sånt där! Tänk så ser hon faktiskt en nalle där uppe? Åsså står jag breved och säger att det inte alls är nåt där.. Måste ju göra henne lite förvirrad?! Man säger ju att barn ser saker som vi vuxna inte gör, Så hur vet jag om hon ser den där på riktigt eller inte? Jag tror ju mer på att hon har drömt nåt läskigt och sen inte riktigt kan förstå att drömmen inte är verklighet.. Aja, får väl se om det är samma visa imorrn igen!
 
Avslutar med en bild på min busunge! 
 

Tja!

2013-03-03 - 23:55:45
Jaha, vad har hänt på sistone.. Inget speciellt faktiskt! Kanske därför mina uppdateringar sker så sällan:P
 
Dagarna rullar på.. Vaknar, Går ut med hunden, Fixar Vanessa redo för dagis och för sen dit henne, Går till jobbet och jobbar mina timmar, Sen hämta Vanessa på dagis.. Hem och fixa middag, Sen hinner vi leka och sen är det sovdags.. Sen börjar allt om!.. 
 
Haha, Nämen vissa dagar känns faktiskt så! Klart man hinner med annat om man vill.. Men jag prioriterar min tid borta från jobbet med Vanessa! Hon är bara liten en gång och det vill jag inte missa :) Allt annat kan jag göra när hon blivit liite större..
 
Har en fråga till er med barn förresten.. Hur gamla var era barn när dom började prata? Och hur länge tog det typ från de första orden tills barnet kunde förmedla sig helt själv om allt? Vet att det är helt olika när barnen börjar prata osv.. Men känns som att Vanessa börjar bli "för gammal" för att inte kunna prata! Är ännu samma på den fronten.. Det enda hon säger "som man ska" är i princip mamma, pappa, kaka & mommo.. Allt annat är som "hennes egna ord".. Typ Stina blir Ina, Vovve blir vovva, Docka/klocka blir gokka, Min blir mim osv osv..
 
Vill ju att hon ska börja prata typ nu!! :) Känns som att allt blir mycket lättare då.. Hon är väldigt bra på att förmedla sej fast hon inte säger så mycket.. hon pekar, drar eller hämtar saker! Förstår det mesta.. Men ibland när hon ska förklara nåt se riktigt ser man hur irriterad hon blir när man inte alls förstår orden hon just sagt :P
 
Blir hemma med Vanessa imorrn.. Hennes ögon hade ovanligt mycket "ögongrus" imorse men tänkte inte så mycket mer på det.. Sen på eftermiddagen efter hennes vila så fick hon knappt upp det högra ögat :/ Helt igenkladdat och ögonvitan var röd.. Så är nog ögoninflammation! Blir hemma imorrn och sen får vi väl se.. Stod på de flesta sidor jag kikade på att småbarn ska man hålla hemma tills kletet försvinner pga smittorisken! Små barn tar sej ofta i ögonen och sen tar på saker.. Hon hade ju smittat ner hela dagis :P Så får väl se hur länge vi blir hemma!.. Skulle ha jobbat 9.30-17 imorrn.. Hade nån brandutbildning på morgonen! Aja, säkert inget roligt jag missar iaf! :P
 
Aja, ska försöka sova nu! Hoppas Vanessa inte vaknar alltför tidigt imorrn.. Får jag sova till 9 blir jag glad :) Kanske går ut och leker om det är bra väder och hennes öga inte verkar alltför irriterat! Inne kan vi då inte sitta hela dagen, Då klättrar vi nog båda på väggarna framåt kvällen! :D Har haft en innedag idag, Så imorrn måste vi göra nåt annat känner jag... Gonatt på er!

Seriöst..

2013-03-03 - 16:24:59
Haft en lååång diskussion på facebook.. Tänkte bara fråga er hur ni hade reagerat?
 
Loggade in på facebook och såg att en av mina vänner hade tagit en bild (från en av hennes vänner på facebook) och lagt upp på hennes sida! Bilden föreställde ett barn med en "fasttejpad" tutte i munnen! Åsså stod det nåt om att man måste vara störd om man gör nåt sånt osv.. Visst det håller jag med om! Men jag tog bilden direkt som ett "skämt"! Och med det menar jag absolut inte att jag tyckte bilden var ok.. Men jag tänkte att det är säkert 2 föräldrar (med väldigt dålig humor) som gärna ville att deras lilla bebis skulle ta tutten och skulle skojja till det!
 
Visst, Det är hemskt om tejpen satt fast på riktigt i den lilla bebisens ansikte.. Men bebisen på bilden såg lugn och harmonisk ut och inget grin eller liknande.. Så jag TROR att tejpen var sån där som inte ens fastnar (typ dollarstore) eller att dom hade lagt använd (inget klister kvar) tejp där.. Skit samma, Tror då iaf inte att bebisen fick ont av det!
 
Jag skrev då att jag tycker det är fel att ta nån annans bild och starta en diskussion utan att först prata med dom som faktiskt hade lagt ut bilden! Tänker jag fel då?... Jag som direkt tog det som ett "skämt" tyckte inte det var så märkvärdigt utöver det faktum att bebisens föräldrar har lite väl sjuk humor!
 
Fick kommentarer som löd "Jasså, Det är så du gör med ditt barn när den inte vill ha napp", "hoppas du behandlar ditt barn bättre" osv osv... Asså seriöst, Varför en hel hysteriiiiii för en bild?! Fel av personen i fråga att ta kontakt och prata ut med föräldrarna till barnet istället för att skapa en masshysteri på facebook!!! 
 
Bilden är väl i samma stil med den där "När mamma är hemma med barnet" åsså är det en bild när mamman tittar ömt på sin lilla bebis.. Sen är det en text "När pappa är hemma med barnet" åsså är det en bild på en pappa som knosar ihop bebisens ansikte till en rynkig boll!...
 
Nån som skrev att dom tänkte anmäla föräldrarna för barnmisshandel, Såna människor ska inte få ha barn osv..
 
Hur många av mina läsare tycker man ska anmäla detta för barnmisshandel, Eller ska man helt enkelt ta det som ett "skämt"..
 
Jag tycker då inte jag är en dålig mamma bara för att jag tog bilden som ett skämt! Eller?!