Tjo!

Fick en kaffepress i julklapp.. Men jag vet inte alls hur jag använder den!! :D Haha, men sånt är inte lätt för en som inte själv dricker kaffe...

Vad för kaffe använder jag? Brygg/Kok?.. Hur mycket vatten? Hur mycket kaffe? Tar jag bort hela "pressen" och häller kaffe och sen vatten? Det enda jag sett när nån gör är att pressa ner pressen :P

Och hur många koppar blir en hel? Finns ju som inga mått alls på den...


Kommentarer
Postat av: Linda L

Är de en liten eller stor kaffe press?4 koppar är den stora på.Vi har en sådan och vi använder oss av gevalia press kaffe,ca 4 mått för full kanna..

Är jätte lätt,enda nackdelen är att kaffet kallnar fort.

2011-12-28 @ 14:04:36
Postat av: Stina K

Ser ut som den vi har. Det går väl i ca en liter vatten, fyra-fem kaffemått med kaffe, beroende på hur starkt kaffe. Vi använder prezzokaffe, det är lite grövre så det blir inte sump när du har pressat.



Du tar bort locket och pressen, dom sitter ju ihop, sen sätter du i kaffet och sen häller du på vattnet. Jag brukar sätta dit locket men inte trycka ner pressen. Låt stå och dra några minuter och tryck sen ner pressen försiktigt.



Det var väl en bra beskrivning? :P Jag tycker den håller kaffet varmt en bra stund, sen är det bara att ta isär delarna och köra i maskin. Glaskannan går att få loss från handtagsdelen också :).

2011-12-28 @ 21:40:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback