Så jäkla less man blir

Usch för snön säger jag bara! Kallt, Snö i skorna och en hund som vägrar göra sina behov! *Usch*
Som att han inte hittar nåt bra ställa att stanna på.. Snön är ju alldeles för rolig att leka i för att tänka på nåt annat... Åhhh jag blir galen!.. Aja tar väl ett par dagar för han att vänja sej.. Han kommer nog inte ihåg snön, För sist han såg den var ju typ just när vi hade hämtat han :)

Var ute me han nyss... Såg att det inte var nå hundar eller männsiskor i närheten så släppte som vanligt lös han... Då sprang han bara runt, runt och jättelångt bort.. När jag då ropar på han så ignorerar han mej totalt!!
Arg och sur plumsade jag genom snön för att hämta han... Fick tag i han fort och sa åt han rejält! Sa att han skulle stanna vid mej och där satt han ett tag.. Gav sedan klartecken på att han fick gå och då fortsätter han bara springa i snön och busa med all snön som skvätte upp... Då tänkte jag att vi kunde gå in.. Ropade att han skulle komma och hund(jäveln) bara fortsatte busa i snön..

Arg som ett BI
gick jag igen ut i snön för att hämta han.. Tog tag i nacken och vad gör inte han då?!?! Försökte bita mej i handen!! Kan lova att då brast mitt (annars så bra) tålamod! Han fick sej ett rejält tag i nacken och en tur rätt ner i backen! Låter hemskt men va fan ska man göra?! Sånt tolererar inte jag iaf! Platsade han i snön där han låg och lät han ligga där ett tag... Skamsen som attan låg han där så bra tills jag sa att han fick gå iväg... Skuttade iväg tillbaka till snödrivan och jag trodde jag skulle få göra om samma visa igen.. Ropade hit igen och då kom han direkt! Aja kanske får börja ta itu med hårdhandskarna så han lyssnar lika bra på mej som på husse!

Men jag är ju så att om jag tar i för hårt med "bestraffning" så får jag dåligt samvete.. Han är ju som min lilla babys :) Vet att hundar "måste" ha regler men.. Jag ser ju bara hur det är när både jag och Johan är hemma.. Går Johan ut med Bobby så lyder han till 110% och går jag ut me han så gör han lite som han själv vill ibland!
Men då när vi är inne så kommer han alltid till mej och sitter, Vill att man ska hålla ben, Sover alltid med mej osv... Jag vill inte att det ska försvinna! :) Vill inte ha en hund som inte vill vara nära mej för att han är rädd för att åka på stryk om man säger så...

Aja ska iaf försöka vara lite hårdare... Men svårt att veta vad som är lagomt och vad som är för mycket...

Nä nu ska jag sluta klaga, Behövde bara skriva av min frustation :P


Kommentarer
Postat av: tessi

dessa terrier :)

2009-10-07 @ 19:29:06
Postat av: Lotta

Joo!... Aja får hoppas att han bara är i nån trotsålder :)

2009-10-08 @ 23:18:18
URL: http://lotttablom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback