Tjo..

2013-05-29 - 00:57:51
Idag har vi verkligen haft kanonväder!!!
 
Dagen började vid 8.. Samma gamla vanliga "morgonrutiner" och sen förde jag Vanessa till dagis och gick själv å jobbade.. Efter jobbet hämtade jag Vanessa! Maja var kvar där så bestämde mej för att plocka med hon också! När vi kom utanför grindarna sa jag "håll nu i varandra så vi inte tappar bort varann".. Dom löd så snällt! :)
 
 
Lite småbråk efter vägen om vem som skulle hålla i vagnen osv.. Vanessa var noga med att säga att det var hennes vagn typ 7011 gånger! aja, det funkade bra iaf.. Linda mötte upp oss efter vägen och sen gick dom hem.. Jag, Vanessa, Johan & Bobby var här ute på gården och gungade ett tag.. Sen gick vi till hans föräldrar för att äta middag! Åt sushi!!! Såååå gott.. Johan och Vanessa delade på nån kyckling.. Länge sen jag såg Vanessa äta så bra.. Hon ville ha mer mat 3 ggr!!!! Var väl ovanligt gott idag eller nå :P
 
Sen knatade vi hem.. Bobby gick lös hela tiden både fram och tillbaks och han skötte sig sååå bra! Lyssnade direkt vi sa nåt.. Skönt! Då kanse man kan skippa kopplet för alltid snart! Fick lite söta bilder på mina små "barn" när vi var där..
 
 
 
Så härligt när det är varmt ute och man slipper klä på sig när man ska ut! På morgonen sparar man massor med tid!! Tar på mig själv skorna, Ser till så Vanessa har skor och keps på sig och sen är det bara gå! Grymt skönt.. Men jag tycker det här vädret gör så man inte riktigt vet hur man ska klä dom små.. Försökte kika runt på dagis, Men alla barnen har olika kläder på sig! Vissa har kortärmat, Vissa har jacka på, vissa har koftor osv osv.. Jag har hittills kört på långärmad tunika och leggings när det varit varmt! Inga sockar i skorna heller.. Vanessa är ju en "svettis" så kan verkligen inte klä henne för varmt när det är varmt ute! Känns som att barnen ska bränna sig om dom har kortärmat och sen är ute på dagis hela dagarna.. Visst att jag smörjer med solskydd.. Men leker man ute flera timmar är det ju klart att solen tar ändå! Och man vet ju själv hur ont det gör att bränna sig.. Aja, imorrn testar jag nog att skicka henne till dagis med bara armar, Det måste ju svalka ganska skönt på såna här varma dagar. :) Får lita på att fröknarna smörjer på lite under dagen..
 
Jobb 10-18.15 imorrn.. Och på Torsdag jobbar jag till 21.15.. Kvällsöppet i hela gallerian! Lite olika erbjudanden åsså har dom valt ut 2 personer till den där "gör om mig"... Blir nog kul! Älskar att jobba när vi har kvällsöppet.. Kunderna tycker det är kul och det märks på hela stämningen i butiken! :) 
 
Nåväl, Nog för denna gång nu känner jag.. Ska nog krypa ner under täcket så jag vaknar när klockan ringer! Ställt den på 8 nu några dagar, för jag vill inte riskera att Vanessa sitter vaken men inte väcker mig ;P Kommer ta ett tag för mej att ställa mig in på att hon faktiskt kan kliva upp själv när hon vaknar.. 

Pheeew!

2013-05-27 - 13:35:47
Städat konstant i 4 timmar!!! Nu är jag helt sluut.. Dammsugit, dammtorkat och vaskat i vardagsrummet, hallen, Vanessas rum, Köket och toaletten.. Nu har vi det fint :) Bara sovrummet och datarummet kvar.. Men det könns som dom 2 "minst viktigaste" rummen, Så dom får vänta till en annan dag..
 
Vaknade av min väckare 8 imorse.. Typ 2 minuter senare hör jag Vanessas små steg i vardagsrummet.. Hon smög in till mej och viskade "mamma"! Jag vill gärna veta om hon kommer börja väcka oss på morgonen så jag svarade inte för att se vad hon då skulle göra.. Hon tassade ut från sovrummet och började leka med Bobby! Hon sprang fram och tillbaks i vardagsrummet och hörde att han tassade efter :) Jag klev upp och då sa hon bara "hej mamma!" Jag sa då att hon måste väcka mamma när hon vaknar, då nickade hon bara :P Aja, tids nog kommer hon väcka oss, Tills dess får vi ställa alarm på typ 8 varje morgon bara för att kolla läget. :)
 
Ska möta upp Stina på Alla Tiders typ 13.50.. Ska ta oss en lunch innan hon börjar jobbet! Sen skulle hon förbi på stan och köpa solskydd.. Aja, ska avrunda här!
 

Bytt säng..

2013-05-27 - 00:12:00
Ja, nu har vi då tagit bort spjälsängen och satt in en "vanlig" säng till Vanessa! Första kvällen ( i fredags) så hade jag gjort mig redo för en kamp!! Men hon slog själv av Ipaden efter kvällsfikat och gick sen raka vägen till sängen.. På lördag när hon skulle vila med Stina (Jag var på jobbet) så gick det också jättelätt.. Men sen på kvällen när det var dags att sova så började hon trilskas lite.. Tyckte sängen var för stor och hon ville ha tillbaks sin gamla! Jag envisades med att hon skulle hoppa upp och lägga sej och efter typ 3 min så gjorde hon det.. Hon kom ut ur rummet typ 20 min senare och jag var precis på väg att föra tillbaks henne när hon säger att hon har bajsat.. Aja, var bara byta blöja och sen få henne i säng igen.. Och då gick det lika bra som kvällen före! Idag när hon skulle vila klev hon upp 2 ggr.. Men jag fick henne tillbaks snabbt båda gångerna, och sen somnade hon.. Nu på kvällen hoppade hon ner i sängen, fick sina tuttar och sen somnade hon direkt!
 
Sammanfattat, Det har gått riktigt bra att byta säng!!! Jag trodde hon skulle komma upp heeela tiden nu i början..Den enda nackdelen är väl att jag blir hispig så fort jag hör nåt från hallen nu! Kommer ju skita ner mej om hon mitt i allt står breve mig i soffan.. När jag sitter framför datan så ser jag inte ut i hallen eftersom dataskärmen är ditåt.. Och hade varit liiiite läskigt om hon mitt i allt bara stod här breve mig :P Haha, löjligt! Men det är väl en vanesak det också... 
 
Aja, nog om det.. Fick tillbaks den här skiten i mina ögon igårkväll.. Har känt att dethar kliats och varit torrt i typ 1 vecka.. Men igår på dagen såg det fint ut, Men ju mer klockan blev desto mer svällde ögonlocken! Åsså började det  bildas var på ögonfransarna..
 
 
 Imorse när jag vaknade kändes ögonen hemska!!!!!! Satte mej i soffan med blöta bomullsrondeller och då kändes det mycket bättre! Hittade en salva från sist jag hade det här och den verkar funka superbra! Ögonen känns redan sååå mycket bättre.. Synd jag redan ringt till Anna och sjukskrivit mej imorrn.. Tänkte ringa läkaren så dom kan skriva en remiss till hud.. Men är ju ingen ide att ringa dit om det knappt syns nåt! Aja, Får ju se på morgonen hur ögonen känns..
 
Ska iaf ställa väckaren på 8.. Då kan jag ringa direkt till VC ifall dom känns dåliga igen! Plus att jag vill vakna tidigt ifall Vanessa vaknat och inte väckt mig.. Det kommer jag oroa mej för ett tag framöver tror jag! Undrar om hon kommer och väcker oss på morgonen eller om hon kommer att sätta sig vid Ipaden eller nåt.. Aja, Det får vi se :) 
 
Aja, ska kika vidare ett tag nu, Sen ska jag krypa ner under täcket med min snarkande kille!
 
Avslutar med en söt bild på kusinerna!
 

Ledig..

2013-05-23 - 22:58:38
Vi har varit lediga alla 3 idag.. Superskönt! Ännu bättre var det ju att jag fick sovmorgon till 10 :D Vaknade precis när Johan och Vanessa var på väg ut med Bobby.. När dom kom in så gick vi på Alla Tiders och tog en frukost! Vanessa som redan ätit frukost fick fika istället! Som vanligt ville hon ha chokladboll..
 
 
Sen raka vägen till badhuset! Badade, åkte stora rutchkanan os.. Lite gråt när jag skulle skölja av håret i duschen sen, Men i övrigt gick det riktigt bra! Stora framsteg om man jämför med dom första gångerna vi var på badet med henne :P Då gapade hon ju i stort sett från man kom in i duschrummet tills vi var påklädda typ :P Hon började bli trött så hon fick sitta och suga på tutten tills jag var klar.. 
 
 
Så länge hon får sitta med handduken runt sej efter duschen så går det superbra! Kanske denna "badrädsla" är över nu.. Hoppas det iaf! Sen hem och fixa lunch till henne.. Sen hoppade hon rakt i säng och somnade ganska omedelbart! Då passade jag på att plocka ihop lite i köket.. När hon vaknade gick vi ut med Bobby! Hon vill gärna att han ska vara kopplad så hon får gå med han.. Bobby är dock inte lika förtjust i det :P
 
 
Sen in och äta middag.. Panerad fisk, pressad potatis och vitlökssås! Såååååå gott... 
 
Sen just efter 20 gick Vanessa och la sig.. Då tog jag itu med kaoset i vårat sovrum! Tog lite tid, Men nu är det fint där inne igen :) Skönt att ha det bortgjort så man slipper ta det till helgen...
 
Jobbar till 14 på lördag.. Sen klockan 15 blir det dop för lilla Rebelle! Ska bli roligt att se hur länge Vanessa kan sitta still i kyrkan :P Aja, det går nog bra.. Mitt knep brukar ju vara Ipaden, Men kanske inte så lägligt att alla som vill titta på dopet ska höra "svampbob" eller "lilla prinsessan" i bakgrunden hela tiden ;P
 
Aja, ska kika vidare ett tag nu innan det är dags att gå med Bobby... Tjing!

Klippning..

2013-05-18 - 15:17:29
Vaknade vid 7.25 imorse! Trött som ett as!!! Aja, pallrade mig upp och plockade upp Vanessa från hennes säng.. Fixade på, åt frukost osv.. Vanessa såg mina målade naglar och skulle självklart också ha målat sina! Aja, plockade fram mina nagellack så hon själv skulle få välja.. Först valde hon en svart och det kändes inge roligt att försöka få på så mörkt på hennes små naglar :P Då valde hon ett genomskinligt och jag började måla med den.. Hon vart lite fundersam om varför det inte kom nå färg på hennes naglar :P Efter en liten diskussion om att det faktiskt inte är nån färg på det nagellacket (sånt där som ser typ grönt ut fast det är genomskinligt, stärkande) så valde hon ett rosa.. Satt så duktigt och väntade tills det torkade :)
 
 
Just efter 10 gick vi på stan! Köpte 2 nya kepsar åt Vanessa och sen tog vi en fika på Café Oscar! Fanns inga chokladbollar så Vanessa var liiite besviken, Men hon nöjde sig med en kanelbulle till sist :P
 
 
Sen gick vi till frissan där det var meningen att vi båda skulle klippas till! På vägen dit var hon på strålande humör..
 
 
Men väl där ändrades det lite ;P.. Hon började grina så fort det var hennes tur! Ingen idé att tvinga den lilla så jag hoppade själv upp i stolen! Hon kikade på min telefon samtidigt sm hon åt chokladpudding och drack festis! Gick superbra.. Emellan varven kom hon och kikade till mej eftersom jag satt i ett annat rum :) Trodde aldrig hon skulle sitta så bra och vänta.. Så jag vart positivt överraskad! Skönt att veta att hon faktiskt kan sitta och vänta medans jag gör annat ibland!!
 
Sen gick vi till mamma och böt blöja och åt lunch.. Ungspannkaka och sylt! Sen hem och lägga henne för en vila! Hon slocknade direkt hon kom i sängen typ :P Tror det var därför hon inte ville klippa sig.. Hon hade hunnit bli trött.. Aja, nästa gång får vi planera in en bättre klipptid för henne! Lite tidigare än idag eller lite senare på eftermiddagen! 
 
Aja, ska kila vidare.. Sätter väl ut en bild på mig också, Gjorde inget märkvärdigt hos frissan.. Toppade till det och klippte snelugg! Sen lockade Nina till det.. Snyggt, Men frågan är ju om jag kommer få till det själv sen :P Tjings!
 

Gokväll..

2013-05-15 - 00:02:16
Jaha, Tänkte bara ge en snabb update.. Ska strax gå och sova, Men var inte riktigt "sovatrött" ännu..
 
Jobbat 9-14 idag.. Sen handla snabbt på Domus innan jag hämtade Vanessa på dagis! Sen hem och plocka iordning lite.. Vanessa satt och ritade medan jag rensade i hennes garderob! Jisses vilken kaos det var i den! Tror lilla damen försökt hitta kläder själv :P Men nu är den iaf städad och fin.. Hittade lite pyjamaser i hennes garderob och eftersom hon aldrig vill sova med det tyckte jag det var onödigt att ha dom kvar! Annica kom förbi på kvällen och köpte alla utom en! Skönt att dom kommer till användning nånstans :) 
 
 
Snart ska man börja köpa massa sommarkläder till henne också.. Massa fint som kommer in på jobbet!! Men känns tidigt att köpa det redan! Herregud, Det snöade ju förra veckan! :D Till helgen däremot har dom lovat kanonväder.. Hoppas det stämmer! Ledig ihelgen och har lovat Vanessa att vi ska gå på badhuset.. Vi går förbi där varje morgon på väg till dagis och hon säger alltid att hon vill dit.. Så jag måste nästan ta henne dit! :) 
 
Aja, ska avrunda här.. Ska kika om nån uppdaterat bloggen (men mest troligt inte ;P) och sen ska jag krypa ner under täcket! GoNatt
 
 

Jaha..

2013-05-13 - 01:35:04
Ser ju att det fortfarande finns folk som följer min blogg fast inläggen kommer så sällan nuförtiden! Slänger väl in ett till inlägg till mina trogna läsare :P
 
Dagen har varit lugn och skön och har spenderats på hemmaplan! Lekt, Haft tvättstuga, Lekt, Varit ner i tvättis, Ärit middag, Lekt, Varit i tvättis osv osv :) Kikade en film nu på kvällen med Johan! En riktigt bra kärleksfilm! :) Lite mer oväntade saker än vad det brukar vara i såna filmer annars.. "Safe Haven" hette den! 
 
Dags att sova nu.. Sista natten på typ hela veckan jag får sällskap i sängen! Johan far bort till Narvik imorrn jättetidigt på morgonen och kommer hem först på tisdagkväll! Sen drar han iväg på en fiskeresa och blir borta torsdag-söndag! Undrar hur mycket till sömn jag kommer få under dom nätterna?! Hojja, Jag vill inte vara mörkrädd! Jag har alltis hoppats att det bara var en fas man hade när man var liten.. Men min fas har då inte slutat än :P Nåja, Det ska nog gå bra hoppas jag! 
 
Annars då.. Jobb hela veckan! Kommer bli 2 långa dagar på dagis för Vanessa eftersom Johan inte är hemma.. Tror inte hon misstycker, Men ibland känns det jobbigt att ha henne där till 18.30... Nåja, Går det inte att lösa på annat sätt så måste hon ju vara där.. Är onsdag och torsdag hon kommer få sena dagar! Dom andra dagarna blir inte alltför långa! Men är just dom där 18.30 dagarna jag inte gillar! Har börjat vara lite fler barn sent på dagis, Och då känns det lite bättre! Då har hon ju nån kompis där iaf :)
 
Nåväl, Ska ge mat åt fiskarna nu.. Sen kryper jag ner breve min man :) GoNatt på er! Avslutar med en bild på Vanessa som är tagen tidigare idag!
 

Snabb uppdatering..

2013-05-09 - 23:06:00
Har väl inget speciellt på hjärtat.. Ville bara skriva lite så ni vet att jag lever typ! :P Dagarna rullar väl på mest som vanligt känns det som.. Vanessa växer och frodas som hon ska.. Vilket jag tycker är konstigt med tanke på hur lite hon äter vissa dagar.. Idag har hon faktiskt haft en bra matdag enligt mig..
 
Frukost-      1 macka och 1 glas fil
Häremellan åt hon en liten burk med chokladpudding som hon såg i kylskåpet..
Lunch -       Typ 3 köttbullar, sås och makaroner
Middag -     Lite fisk och pommes.. 
Kvällsmat - 1 macka och 1 glas fil..
 

 
Riktigt bra med andra ord.. Vissa dagar skippar hon helt middagen och vill ändå sen bara ha fil till kvällsmaten.. Aja, Så länge hon orkar leka och vara sig själv så är det väl ingen fara! Verkar ju som att de allra flesta barn är i såna här perioder emellanåt!
 
Hennes tal då.. Ja vad ska man säga?! Jag förstår det mesta hon säger, Men för övriga kan det väl vara lite svårt ibland! Dom få ord hon säger sätter hon ihop i meningar nu.. Och hon är mycket bättre på att iaf försöka säga efter ord.. Förut försökte hon inte ens, Nu försöker hon på flera ord hon hör under dagarna.. Hennes senaste ord är Gungor! Hennes fröken på dagis heter Gunvor :P 
 
Aja, Det kommer säkert snart hoppas jag! Man kan ju inte låta bli att jämföra med andra barn när man känner så många som har relativt jämngammla barn.. Tex Mario har ju pratat rent sjuukt länge! Så han vill jag inte riktigt jämföra med ;P Maja har också pratat rätt länge nu! Nåja, Är väl ingen ide att stressa det, Det är väl samma som med ex pottträning. Vissa barn blir blöjfri tidigare än andra osv osv.. Det första Vanessa ville göra imorse var att kissa på pottan.. Hon sa kissigt och slet av blöjan och sen satte hon sej på pottan och kissade.. Men det varierar lite från dag till dag.. Tror det underlättar att hon oftast inte vill ha kläder på, Då blir det ju som lättare att bara springa till pottan och sätta sig :P
 
Jobb imorrn 10-18.. Sen hem och leka med pigan innan hon ska sova! Sen blir det seriekväll med sambon... Jobb igen på lördag! Suck, Fan va skönt det hade varit med ett dagtidsjobb och inga helger!!! Ett sånt jobb ska jag ha när jag blir stor ;P
 
Jag och Vanessa ska klippa oss nästa helg.. Synd jag inte har hennes hår! Då kanske mitt hade blivit långt nångång :P Märker typ bara på luggen och utväxten att håret blir längre :P Vet inte alls vad jag ska göra.. Blir väl det vanliga.. Toppa och klippa till luggen! Inte så spännande men.. Vågar mej inte på nåt alltför avancerat, Ohh sist jag klippte relativt kort så trivdes jag i det ända tills det vart den där tråkiga längden som det alltid blir när det har vuxit lite.. Och Vanessas hår.. Hmm Tidigare har jag sagt att hon ska ha pannlugg.. Men tror jag ändrat mej! Den växer såå fort och hon får den direkt i ögonen, Så jag tror den ska få växa! 
 
 
 
Nåja, Ska kika vidare lite nu och sen ska jag gå ut med vovven.. Sen blir det nog sängen! Är så ruskigt trött JÄMT när jag vaknar på morgonen, Så ska försöka sluta med mitt nattsuddande.. Tjings!