Sjuk!

2012-09-30 - 15:39:08
Tjoo!
 
Märks att Vanessa haft feber.. hon blir så slö och sover mycket :) Man så är jag själv efter det.. Man blir ju helt slut i hela kroppen närman är varm!! Måste ta extra hårt på hennes lilla kropp.. Efter febern var borta fick hon prickar runt munnen..
 
 
Mycket prat om det kan vara höstblåsor, svinkoppor mm.. Men inget av det stämmer in tycker jag! Aja, får avvakta och se.. hon verkar iaf inte ett dugg brydd om dom! Och med både svinkoppor och höstblåsor ska ju barnen ha jättont.. Så där skippades den teorin!.. Men törs jag lämna henne på dagis imorrn?! Får som sagt avvakta lite..
 
Idag bajsade hon på pottan :) Min stortjej!! Ni som är känsliga kan ju sluta läsa här ;P
 
 
Fotade den här bilden och typ 2 sekunder senare ställer hon sej upp mej bajset hängande i rumpan :P Hon tittade ner och såg bajset, Vart liiivrädd stackarn!  Jag sa lugnt att hon skulle sätta sej ner så bajset kommer i pottan.. Men gick inte så bra.. Aja, bajset kom i pottan fast hon stod upp så :) Sen gick vi och torkade och jag försökte få det till nåt positivt.. så jag sa "Åhhhh va du är duktig" och klappad händerna.. Då log hon lite och tittade på pottan och sa Titta.. Då gick vi och kikade och sen spolade vi ner det! Sen fick hon 2 kakor för att hon varit så duktig! Skönt att slippa bajsblöjor, Så för mej får hon gärna börja gå på potta..
 
Hon har sovit just över 2 timmar nu.. Sjusovaren! Hon ska få middag direkt hon vaknar.. Hennes aptit är inte alls bra just nu.. Hon äter några tuggor och sen vill hon ha kaka istället :P Har varit så ett tag nu.. Eller så är det bara vi som är van vid att hon äter kopiösa mängder! Kanske är den här mängden hon ska äta? :P
 
Nä, Nu ska jag gå och kika om damen är vaken.. Tjing!

Tjo!

2012-09-27 - 23:07:00

Svar på kommentar
 
Postat av Stina K: Klart du får sno bilder, dom är som sagt inte särskilt hemliga :). Jag har bokat in mig och Bobby på söndagsträning i ridhuset (agility), från november till mars. Är ju hemmatävlingar i mars som vi ska dominera ;).
Svar: Aha, Va kul :)
 
------------------------------------------------------
 
Länge sen sist.. Men är väl mest för att jag inte har nåt vettigt eller nåt intressant att skriva om :P Dagarna rullar på som vanligt! Vaknar, Fixar Vanessa klar för dagis, Lämnar henne, Far på jobbet, sen hem eller hämta från dagis, äta middag... Händer såklart nåt däremellan också, Men inget öööverdrivet superroligt :D
 
Har hjälpt Linda att flytta förra helgen! Började 8 på lördag morgon och kom hem vid 22.30 på kvällen :P Hade träningsvärk i ena armen dagen efter! Jisses vad vi har lyft! Suuuperfin lägenhet! Där hade jag velat bo.. Kanske jag kan ta över den när Jeppe flyttar hemifrån? Då kan ju Linda bo i en 3:a igen.. Om det inte kommer en till bebis(?) ;P
 
Ledig idag.. Stäääääädat!! Jobbade 7-9 och sen kom jag hem.. Åt frukost och surrade med Johan och sen började jag städa! Har hunnit med hallen, köket, vardagsrummet och Vanessas rum.. Dom 4 viktigaste rummen.. Toaletten tänkte jag också hinna med, Men det fanns inte nog med tid :P
 
Tog en paus i städandet klockan 12 för en lunch på Alla Tiders med Stina och Linda.. Sen gick jag och Linda på stan en sväng innan vi styrde oss hemåt igen! Jag fortsatte städa lite och sen gick jag ut med Bobby! Just före 15 började jag gå till dagis.. Dom satt och åt mellanmål och Vanessa började gråta (som vanligt) direkt hon såg mej.. Så söt när hon gör det.. Precis som att hon inte riktigt reagerat på att man är borta förrens man kommer tillbaks :P Hon slutar gråta snabbt och sen är allt bra igen när hon förstår att jag är där för att hämta henne och att jag inte ska gå igen :)
 
Hon gillade inte riktigt snön. Snöade ganska mycket när vi var på väg hem.. Hon gick en bit men sen ville hon upp i vagnen. .Där satt hon och studerade alla flingor som kom ner :) Sötnos!
 
Sen har vi inte gjort så mycket.. Ätit middag, Badat, Klippt Vanessas lugg.. Har märkt att hon försöker få bort håret från ansiktet flera dagar, Så tyckte det var dags att snagga lite :) Vet man ju själv när man har en lugg som börjar bli för lång, Det är ju sviinjobbigt att ha den i ansiktet hela dagen! Nattade henne just före 20 och efter ett tag gick jag ut med bobby.. Sen skuttade jag in i duschen!
 
 
 
 
 
Nåväl, Ska gå och lägga mej nu... Johan ska gå ut med Bobby när han kommer hem! Såå skönt att slippa kvällspromenaden! :) 

Svar på kommentar..

2012-09-16 - 22:30:33
  • Postat av Nina
    Schampo gör absolut ingenting på skorven. Skorv är Fet mjäll kan man säga och lika löser lika, alltså ska du använda Fett på det och gnugga, inpackning typ eftersom du inte vill använda olja. Tvätta håret med inpackning istället för schampo, behövs bara schampo om man använder styling i håret. Inpackningen löser upp allt naturligt fett som är där. Har aldrig satt schampo i Marios hår och kommer nog inte göra de på många år heller, börjar man tvätta med det producerar huden bara Mer fett för att skydda :) sååå fick du en liten kurs!;)

    Svar: Ska pröva med det.. Men vad för inpackning ska jag använda då?.. Tack för tipsen! :)

     
     
  • Postat av Johanna:
    Du kan ju köpa sån där salva på apoteket mot skorv kevin har haft skorv ända till i sommras från han va bebis. Men så fort jag använde salvan så gick de bort direkt..just nu

    Svar: Har prövat den.. Den tog bort skorven när Vanessa var liten, Men nu hjälper den inte alls...

     

    ..................................................................

     

     


Söndag!

2012-09-16 - 12:16:24
Jaha, Så var den här veckan slut... Veckorna går såå fort nuförtiden!!! 
 
Gårdagen var en riktigt bra dag.. Jobbade till 15.15, Gick då hem! Vanessa låg och vilade när jag kom så jag satte mej i soffan med datan i famnen! Kikade runt lite på bloggar, Tradera osv... Sen gick jag ut med Bobby! Sen just efter 16 kom Stina.. Vanessa vaknade efter ett tag och då fixade vi kläder på henne och sen gick vi till Thai och åt!! Lika gott som vanligt! Undrar om man kommer fortsätta gå dit nu när Kaj börjar med kinamat?! Är godare med kinamat än thaimat enligt mej.. All thaimat är ju ungefär samma sak :P
 
Sen gick vi hemåt.. Vanessa fick gå själv för att bränna lite energi :) 
 
 
Sen när vi kom hem fick Vanessa plaskade lite i badrummet.. Hon är ju som sagt lite rädd för vatten! Inte för att bada, Men hon gillar inte vattenslangen i duschen eller att få vatten på huvudet eller kroppen! Enda gångerna hon trivs med vatten är när hon sitter i sin badbalja! Så vi spolade upp lite vatten i en skål och satte i duschhörnan.. Satte en liten handduk där som hon kunde sitta på.. Och hon gick raka vägen dit och satte sej och plaskade :) Man måste ju börja nånstans.. Vill inte "skrämma" henne med duschen och sånt där kanske gör att hon börjar tycka om vatten?! När hon var liten var det inga problem med att duscha av henne, Är nu på sistone hon börjat tycka det är läskigt.. Direkt man ska blöta håret på henne så börjar hon vråååååla och vill inte sitta kvar i baljan.. Men med hennes långa hår så måste man ju faktiskt göra det mellan varven också.. Syns ju när det är smutsigt och det ser inte så fint ut! Och kan inte kännas bra heller.. Hela hårbottnen börjar ju klia när man har smutsigt hår!
 
Hon har även kvar skorv i hårbottnen.. Trodde det var nåt som bara pyttesmå bebisar hade! Men antagligen inte.. Försöker ta extra mycket shampoo där och sen gnugga bort det eller kamma bort det.. Men det försvinner inte... Aja, tids nog försvinner det juh!
 
Sen vid 19.30 fixade vi välling och det där, Och sen var det sängen för henne! Då kikade jag och Stina film och åt lite godis och chips! Gick och la oss närmare 3(!).. Vi trodde Vanessa skulle vakna tidigt bara därför, Men vi hade fel.. Hon vaknade först strax efter 10 :) Tror hon också gillar helgerna när hon får sova :P 
 
Stina for på jobbet strax före 11.. Vi har busat på och nu ligger hon och vilar!!! Trodde aldrig hon skulle somna eftersom det är en sån kort stund sen hon vaknade, Men vi prövade iaf! Vill att hon ska ha vilat innan vi ska på kalas klockan 3 :) Annars blir det ingen vila eftersom det blir alldeles för sent!
 
Aja, ska kika vidare lite nu... Hoppas ni haft en toppenbra helg allihop!
 

Fredag..

2012-09-14 - 22:45:00
Jobbat 10-18.15 idag.. Lååång och seg dag! Inte ännu helt på topp känner jag.. Halsen gör ännu lite ont till och från!! :/ Direkt efter jobbet gick jag till mamma och hämtade Vanessa! Fick middag också :) Just efter 19 gick vi hemåt.. Vanessa måste få lite tid "att varva ner" hemma ett tag innan det är dags för sängen.. Då somnar hon som bäst! Hon gick omkring och lekte ett tag och sen var det den vanliga rutinen.. 
 
*Ta av kläderna och blöjan
*Fixa välling
*Äta välling
*Borsta tänderna
*Sätta på blöja
*Sätta på pyjamas
*Gonatt puss och kram
*1 tutte i munnen och 1 i handen
 
Nu på sistone har hon börjat släcka lampan i sitt rum själv när hon ska gå och sova.. Och när man går in så stänger hon även dörren :) Sen går hon oftast till sängen och sträcker sej upp och försöker komma upp själv.. Det hade hon såklart aldrig lyckats med så det får hon hjälp med :P 
 
Idag somnade hon helt utan problem.. Kikade in i hennes rum typ 5 minuter efter jag hade lagt henne.. Hon låg redan då och snarkade :) Skönt! Då drog jag igen dörren helt eftersom Stina K var på väg tillbaks med Bobby! Hon har haft han i veckan litegrann.. Superskönt faktiskt! Vet att han har det superbra där och då har jag hunnit med massor! Vaska t.ex är i princip omöjligt med en hund som springer omkring.. Känns bara meninglöst att ens försöka få bort allt hundhår.. Går han breve det nyvaskade golvet och skakar på sej så ser man hur det faller ner massa hår..  Aja, det går väl an det också! Har man hund är det ju sånt man måste lära sej att leva med :) 
 
Dom har kört lite agility, långa promenade och lite lydnad! Skönt för Bobby, och han verkligen älskar att vara med Stina! Snor hennes bilder! Tror inte dom är hemliga eftersom dom finns på facebook :P
 
 
Och en bild hon tagit idag på deras promenad!
 
 
Vart för slö för att dra över nå bilder från telefonen så kändes så enkelt att bara sno dom från fb :P 
 
Aja, ska faktiskt gå och lägga mej nu! Jobb 9.50-15.15 imorrn! 
 

Hej!

2012-09-12 - 22:46:14
Jaja, Kanske dags för en update? Har väl inte hänt så mycket spännande som vanligt! Jag kliver upp, jobbar, är hemma, lägger Vanessa och sen kollar jag tv eller nån film.. Haha, spännande liv :D Nädå, händer väl lite emellanåt, Men den mesta tiden som jag inte spenderar på jobbet går till Vanessa! Och det är precis så jag vill ha det.. Hon kommer bara vara så här "liten" så kort tid, och jag vill hinna njuta av den så länge det går! :) Snart har man en skrikig och sur tonåring istället ;P
 
Jobbat 8-18.15 idag.. Gick och lunchade med Johan och Mange på Alla Tiders... Skönt att komma iväg från jobbet när man har långa dagar! Sen var det full rulle på jobbet.. Fått en massor gjort!! Skönt.. 
 
Ledig imorrn..Lämnar ändå Vanessa på dagis! Vill inte förstöra henne dagisvistelse med massa ledighet nu i början iaf.. Sen får vi se hur det blir! Kan ju vara skönt att vara hemma och ledig med varann också ibland..  Ska klockan 10 till MVC.. Måste ha nya p-piller! Känns löjligt att man måste boka tid för sånt.. Man kommer in, dom tar ett blodtryck och sen skriver dom ut piller.. Aja, skönt att få det bortgjort iaf! Hoppas dom skriver ut för 1 år.. sist fick jag för 3 månader! Efter jag varit där blir det lunch med Madde & Nattis.. Stina skulle kanske också komma om det är nån passande tid för henne :) 
 
Sen blir det väl att gå hem och plocka ihop lite.. Man måste passa på medan barnet är på dagis :) När Stina slutar jobber kommer hon hit.. Det var toppenbra eftersom jag bokat tvättstuga!! Liiite svårt att springa ner dit stup i kvarten när Johan jobbar eftermiddag! Hoppas nu dom fixat torkrummet.. annars blir jag gaaaaalen!!!!! Har massa tvätt så lär bli några maskiner...
 
I övrigt har jag väl inga direkta planer.. Jobbar på fredag & lördag.. Ska på kalas på Söndag! Kanske passar på att köpa present imorrn när jag är ledig och har tid att kolla :)...
 
Aja, ska kila vidare! Blir ett tråkigt inlägg utan bilder, Sorry!

Bad!

2012-09-03 - 22:21:46
Har som sagt jobbat 10-17 idag.. Lugn och skön dag! Stått på lagret mest hela tiden... Gick förbi Gojan efter jobbet och postade ett paket! Kom hem och busade med mitt lillhjärta! Sen åt vi middag.. Vanessas favorit: Köttbullar, gräddsås och makaroner :) Sen lät vi maten sjunka lite.. Efter ett tag så fixade jag iordning ett bad till Vanessa! Som vanligt gillar hon att bada, Men inte att få håret blött... Försökte med en lugn och sansad ton "Det är ingen fara, det är bara vatten"... OCh det fungerade rätt bra! Satte i lite shampoo också utan problem! 
 
 
Eller rättare sagt, Det gick bra tills hon kände på huvudet och sen kollade på handen.. Hon gillade inte alls löddret :P Hon pekade mot kranen och ville skölja av.. Då visade jag att hon skulle doppa handen i vattnet hon satt i.. Då vart allt bra igen :) Massa sura miner när jag skulle skölja ur håret.. Och dom fick jag inte slut på!! Aja, hon växer väl ifrån det här snart.. För tvätta håret måste man ju! 
 
Direkt vi kom upp från badet så fick vi besök.. Linda, Jeppe & Maja kom! Barnen lekte.. Eller Jeppe ville visst inte vara med oss för mitt i allt sa han "Mamma, får jag gå ut?! Ser mina kompisar här ute".. Så han sprang iväg lika fort som han kom! Aja, småttingarna lekte på iaf..  När dom gick hem så började vi fixa oss för kvällen.. Johan la Vanessa idag igen, Det går som smidigast då! :)
 
Jag har duschat och sen bara degat framför tv:n och datan.. HAr en huvudvärk som inte vill gå över!!! Spränger till lite då och då... Nåväl, ska kika vidare ett tag och sen ska jag gå och sova!! Johan som tar kvällsrastningen idag, Så den slipper jag också :D

Trötter..

2012-09-03 - 09:37:26
Vanessa la sej som vanligt just före 20 igår.. Inget tjorvande!! När klockan var just efter 23 vaknade hon och grinade! Jag gick in och gav tutten och satte filten på plats... Direkt jag gick ut började hon grina! Höll på så till klockan hade närmat sej 00... Då gick jag in och gav lite vatten och det surplade hon i sej massor av! Sen la hon sej ner och jag gick ut.. Hann gå 5 min innan hon började grina.. Så höll vi på fram till klockan var närmare 02!!! Hon grinade inte lika ofta, Typ var 15:e minut eller så.. Och efter varje gång han jag tänka "Nu har hon säkert somnat när hon inte säger nåt"...  
 
Tänkte först ge upp och ta henne till våran säng.. Men vill verkligen inte göra det till en vana för henne! Jag kommer ihåg hur fruktansvärt dåligt jag sov när hon var liten och sov med oss! Visst, Kanske hade gått bättre nu.. Men vill inte ens pröva.. Skönt när hon sover i eget rum och i egen säng.. Då vaknar hon inte för Johans snarkningar, Våra väckarklockor osv.. Plus att inte jag vaknar av hennes minsta ljud!
 
Imorse var jag sååå trött när väckaren ringde. Har börjat bli en vana att ställa fram den 10 minuter! Haha, Som att den lilla stunden hinner göra en nå piggare :P Har alltid varit morgontrött, Men på sistone är jag så grymt trött när jag vaknar!! Vanessa var också trött imorse.. Behövde väcka henne :)
 
 
Aja, ska kila iväg till jobbet nu.. Jobbar 10-17 idag! 

Nagelfix...

2012-09-02 - 22:25:34
Fixade naglarna nu på kvällen.. Vad tycker ni?
 
 
 
Så typiskt, När jag skulle sätta bort alla nagellack och sånt, Då råkade jag stöta i långfingret i kanten på lådan så jag skrapade bort lite.. Därav en grön fläck som vart lite missanpassad :P Men orkade verkligen inte göra om hela nageln!!!!
 
Blev riktigt nöjd eftersom det är första gången jag prövade mej på nåt sånt här... 

Söndag..

2012-09-02 - 13:04:21
Tjenis!
 
Jaha, vad ska man säga om helgen då.. Jobbade igår! Efter jobbet for jag hem.. Busade med Vanessa och sen vid 16 kom Stina.. Vid kvart i 5 for vi till pappa för middag! Grillat kött, pommes och beasås :) Jättegoda efterrätter som Linda & Marcus gjort!! Eller ananaspajen iaf :P Den andra vågade jag inte ens smaka!
 
 
 
Satt där till just före 19.. Då for vi en snabbis på ICA och sen hem.. Hann leka med Vanessa en stund och sen fixade vi henne i säng! Då kikade jag och Stina en film.. Bortspolad :) Faktiskt helt ok! Tänkte så en annan först, Men den hade ingen text och vi var sugna på popcorn :D Enda nackdelen med popcorn.. Man hör inget alls när man tuggar.. då går det inte så bra att se film...
 
Imorse vaknade vi allihop just efter 10.. Stina for iväg på jobbet just före 11.. Då har vi andra lekt, ätit mackor.. Nu har vi lagt Vanessa för ett tag sen.. Hon har inte somnat ännu, Hör att hon leker med tutten :P Knackar in den i spjälorna emellanåt.. Aja, hoppas hon vilar ett tag för annars lär inte kvällen bli så rolig :P
 
Imorrm börjar en ny jobbvecka igen.. Hade det inte varit härligt om man slapp jobba?! Inte för det att jag inte trivs på mitt jobb.. Tvärtom! Jag älskar mitt jobb.. Visst att man kan vara less vissa dagar, Men det blir man nog på alla jobb.. Tänk vad skönt att aldrig ha massa tider att passa mm.. Tänk vad mycket roligt man hade kunnat göra istället!!! I mitt nästa liv ska jag vara multimiljonär!!! :)
 
Har gått runt och plockat som vanligt.. Att man drar fram så mycket på en dag är ju helt sjukt!!! Alltid massa saker framme på fel plats, saker på golven.. Näja, tar ganska fort när man väl tar sej tid för det.. Ska kika vidare nu ett tag! Hoppas ni haft en trevlig helg allihop! Avslutar med en bild på mina naglar som jag gjorde i fredags..