Tjo

2010-02-28 - 19:43:05
Hallo! Ska spela strax,  Tänkte bara uppdatera här en snabbis först!

Har inte gjort alltför mycket idag.. Bara tagit det lugnt hela dagen! Hundarna fick följa med mamma och Stina på en långprommis i Gällivare med Linda och hennes vovvar! Och det var sköönt eftersom jag vaknade med huvudvärk! Hade inte direkt orkar gå långt själv...

Vet inte vad som har hänt med Bobby... Blir lite orolig! Ibland (ganska ofta) på sistone när det kommer folk hit så blir han helt skamsen och springer och gömmer sej! Vet inte vad det beror på.. Alla som brukar vara här är ju folk han har sett ända sen han var valp! Idag ex när Johan och Mange kom hem från affären så sprang Bobby direkt in i sovrummet och la sej på sängen och vibrerade... Jag gick in och pratade med han och då vart han sej själv igen! Gick in till köket och lockade med han.. Men då vart han så där krypig och tänkte gå iväg igen! Gick då fram till lådan han vet att allg gott hundgodis ligger och då kom han fram till mej... Vet inte vad hans rädsla beror på..

Aja hoppas det blir bättre... För de flesta är han ju glad när de kommer ännu.. Är mest killar han har gaft problem med... Idag när Stina kom och hämtade dom så var han då lika glad som alltid att se henne så...

Och i fredags när vi kom till Linda så ville han vara me mej heeeeeeeela kvällen.. Ganska mysigt men ändå oroväckande då det verkligen inte är likt han att sitta med mej en hel kväll! Han brukar ju vara den som vill busa och härja hela tiden..

Texas ligger i soffan och gnager ben..



Bilder på deras rosetter från helgen! :) De till höger är Bobbys "Hp" och "BIR" och de till vänster är Texas "Hp" och "BIMvalp"...


Duktiga vovvar!

2010-02-27 - 21:07:39
Så stolt över mina underbara små vovvar!

For till Linda igår vid 22..  Sandra skulle plocka upp oss runt 06 imorse så kändes lika bra att jag sov hos Linda! Kom dit och vi började kika film.. Hann dock inte se klart filmen.. Vet inte riktigt varför?! :) Tror vi började äta kvällsmat mitt i eller nåt.. Sen glömdes den visst bort! Kom på det först nu ikväll när jag kom hem :P

Gick och la oss runt 00 för att vi skulle upp så tidigt.. Men då råkade vi surra på tills klockan var typ efter 3 tror jag.. Så vart inte många timmars sömn innan vi skulle upp! Klev upp vid halv 6 och Sandra kom ganska exakt 6! Vi lastade in packning och hundar i bilen och for iväg... Hade iaf en trevlig kväll! Inte ofta jag och Linda umgås så, Så det var väldigt trevligt att veta att man kan vara som "kompisar" fast man är syskon :) Är ju så van att jag och Stina är mer som kompisar än som syskon.. Men är väl för att vi alltid har vart me varann och har samma umgänge och sånt...

Jag har varit lite nervös för hur Texas skulle bete sej när vi kom fram.. Men det gick väldigt bra! Han är ju så skällig mot andra hundar men han skötte sej riktigt bra min lillkille! Lite skällande i början men sen tittade han bara på alla :) Var ju meningen att Linda skulle ställa Texas, Men Linda prövade gå med han litegrann och han ville inte alls... Bara drog mot mej och var allmänt stutsig! Så det slutade med att jag fick gå med han.. Han gick med svansen mellan benen hela tiden när vi stod utanför ringen och tränade lite.. stackarn är inte så förtjust i alla andra hundar så lite rädd var han nog :/ Vart helt chocad när vi kommer in i ringen! Poff, Så far svansen upp och viftar och han går breve mej som att han aldrig gjort nåt annat :D Haha lite paff jag blev! Vart som en helt annan hund... Vart BIM valp för han! Och det är jag väldigt nöjd med då det är hans första utställning.. Var iaf roligt me lite konkurrans.. Jättebra kritik fick han iaf!

Linda ställde Bobby och han gick jättebra med henne! Vart BIR vuxen för hans del... Min vackra pojke!

Finalen ställde jag han själv.. Lindas Sisu hade också gått vidare och hon kan ju inte ställa 2 hundar :P Var hel nöjd då jag höll mej kvar rätt länge innan jag fick skaka hand och gå ut :)

Aja helt nöjd med dagen hursomhelst! Kanske lägger upp nån bild sen. Får se om Linda kanske fick nån bra.. Själv glömde jag batteriet+laddaren till min kamera hemma hos henne :P

Aja ska äta lite popcorn och kika film nu! Trevlig helg på er!

Crazy

2010-02-24 - 17:58:54
Tja! Hade lite att göra och kom på att jag hade lite kort tagna med mobilen jag inte fört över till datan ännu.. Så jag fixade över dom... Tänkte jag kunde ju lägga ut några här då!

Några bilder på mina gaalna vovvar





Så här fina kan dom också vara :)



Beställde lite nya kläder.. En huvtröja och ett par mjukisbyxor... Så lägger väl in bild på dom också :)





Såja, inläggen blir som lite roligare med bilder! Eller va säger ni?!

Sjuk...

2010-02-24 - 14:48:23
Har vart hemma från jobbet idag också... Denna huvudvärk vill inte ge med sej!

Har sovit bra inatt iaf.. Bobby mellan mina ben och Texas på sidan med sitt huvud på min hals... *Myyys*
Har varit emot att Texas ska vara i sängen men är ju mest för att han har kissat där 2 ggr.. Och nu på sistone känns det som att han är hyfsat rumsren iaf :P Händer verkligen inte många olyckor inomhus nuförtiden! + att han har kissat i deras bädd för ett tag sen så när den har vart på tork har vi inte haft hans speciella "sovbädd" på min sida av sängen så.. Då vart det som att han fick vara i sängen medan den torkade....

Ganska mysigt att ha dom i sängen... Texas är lite jobbig ibland eftersom han bara går över allt. Spelar ingen roll om det är ett ben, fot, ansikte... Ja han går över precis allt! Bobby han hoppar upp och kommer oftast direkt och kurar ihop sej mellan mina ben.. Där har han legat och sovit typ sen vi köpte han :) Säkert varmt och mysigt...

Till helgen blir det utställning.. Far iväg vid 7 på lördagmorgon... Utställningen börjar vid 10!... Tror Linda ska få ställa mina... Jag är ännu lite rädd sen sist när jag gick åt fel håll i ringen :P Sen tror jag domarna ser på folk om man är nervös eller inte.. Kanske det drar ner på "hundens" betyg också.. För dom (hundarna) känner ju också av sånt!

Ska iaf försöka träna lite koppelträning med Texas.. Bobby har skött sej relativt bra på utställning fast han inte är nån höjdare annars på att gå fint i koppel! Har fått fason på han när man går med han ensam i koppel iaf... Är bara väldigt korta stunder han går bra men då är jag snabb och berömer.. Så kanske han inte är helt hopplös iaf! Så jobbigt när han ska draaaaaa jämt!! Men aja min prio har varit att han ska kunna vara lös och komma på inkallning och inte att han ska gå fint i kopplet.. Kanske man borde ha börjat från andra sidan.. (?) Aja är så nöjd med min storkille så att han drar i kopplet kan jag faktiskt leva med! :)

Ska fara till Linda på Kilen idag också så ska hon få mäta Bobbys tassar.. Hon ska sy tofflor åt han :) Igår var det verkligen INTE roligt att vara ute med Bobby... Han skrek!  Usch, och det riktigt svider i mej varje gång han bara piper till.. Så igår var det extra hemskt när han skrek så högt! Min stackars lilla :/ Är nära att jag springer fram rtill han och plockar upp han varje gång han ser ut att ha ont.. Men jag vet ju att det bara gör saken värre, Så jag måste hejda mej varje gång! Inte lätt att se sin babys lida inte.. Aja förhoppningsvis gör tofflorna ett bra jobb så vi får 2 hundar som gillar att vara ute och springa i snön :)

Nä nu ska jag lägga mej i sängen å kika lite tv! Tjing


Känns ännu overkligt att Gizmo inte längre finns hos oss...

Nyvaken :P

2010-02-23 - 13:07:37
Usch tror jag har en stoooor förkylning i kroppen eller nåt! Duschade vid 19 igår kväll.. Och eftersom min hårtork ännu är borta så la jag mej i sängen i väntan på att håret skulle torka... När jag väl låg där tänkte jag att jag skulle "vila ett tag" så kanske min huvudvärk skulle gå över!

Vaknade och fick paniik om vad klockan var.. Hade ju inte min telefon breve mej som jag alltid brukar ha när jag sover.. Väckte Johan och frågade vad den var! 05.45... Gick ut en snabbis med vovvarna då dom vaknade av mitt skrikande :D Kände att huvudvärken inte var borta så jag gick och la mej igen.. Vaknade just före 8 då Johan väckte mej efter han skjutsat ner lillebror på skolan! Kände att huvudvärken hade blivit värre sen sist jag vaknade men trodde den skulle ge med sej när jag klev upp och fick lite vätska i mej! Klev iaf upp och tog 2 alvedon, klädde på mej och sminkade mej... Kände efter och insåg att denna huvudvärken inte skulle släppa i första taget så ringde till jobbet vid 20 över och sa att jag inte kommer!

Usch hatar verkligen huvudvärk! Man blir som så matt i hela kroppen... Orkar ju knappt titta...

Har legat på soffan och kikat på lite "raw" och sen vart både jag och Johan trött så vi gick och vilade vid halv 10.. Och jag vaknade typ 12.30... Fattar inte hur jag kunde bli trött såå tidigt när jag redan hade sovit nästan 12 timmar under natten... Aja huvudvärken verkar ha blivit bättre nu så.. Hoppas den vill försvinna helt snart!

Var ut me hundarna nyss så dom fick springa av sej lite i det fina vädret :) Men Bobby hade ändå problem med sina frusna tassar.. Fast dom sprang omkring så höll han på å pipa och "sprätta" med bakbenen!..

Aja ska kika vidare ett tag nu och sen ska jag väcka <3... Blir ev. att fara ut och äta idag så jag håller alla tummar och tår att mitt huvus känns lättare då!

Hejs!



Gaaalen

2010-02-21 - 15:39:12
Usch! Hade jag sålt mina hundar idag hade dom inte varit dyra!!! Känns som att det enda dom gör är djävulskap!! Blir fan galen.. Är det inte piss eller bajs nånstans då är det nåt som är förstört! *Gaaaah*
Går iaf mycket bättre med rumsrenheten med Texas.. Så duktig och håller sej hela nätterna är han nu iaf!

På dagarna så kissar han direkt man går ut me han och händer sällan olyckor inne nå mer! Nångång på eftermiddagarna/kvällarna händer det att man hittar en skvätt. Men känns mest som att han gör det bara för att han inte har annat att göra :P För klarar han av att hålla sej en hel natt borde ju inte typ 3 timmar på kvällen vara speciellt svårt!

Satt framför datan tidigare idag.. Vovvarna sprang som vanligt fram och tillbaka och busade.. efter ett tag vart det helt tyst! Och jag, Dum som man är trodde dom hade gått och lagt sej... Efter ett tag tyckte jag det var lite väl tyst så gick och kikade va dom gjorde... Nån av dom (Är ju svårt att veta vem) har bitit sönder bäddmadrassen i sängen på Johans sida.. och det var inte ett litet hål... Grr... Aja lite svårt att skylla på nån då båda brukar vara i sängen när dom leker! Bäddade rent sängen och satte överkast och allt på plats! Nu kommer dom inte åt den iaf... Får börja vara noggrannare på att bädda sängen kanske...

Satt igåroch kikade när Johan, Tommy och Mange hängde upp projektorn och en 90" duk.. Så nu är det väldans roligt att kika film hos oss... Kollade en igår innan vi skulle sova och det kändes nästan som att vara på bio :) Var bara popcornen som saknades :P

Hittade lite söta bilder när jag kikade runt igårkväll...







Hur söta var inte dom?! Men  jag vet inte om jag tror på att det är riktiga bebisar.. Dom såg som för perfekta ut bilderna :) Vad tror ni?

Tjohej

2010-02-15 - 20:22:31
Gokväll.. Hade inget att göra så fick bli en sån här lista..

-----------------------------------------------------------
Ta dom 10 första killarna i din mobil kontaktlista.

1. Anders
2. Apel
3. Björn
4. Chrille
5. Janne
6. Joel
7. Johan O
8. Johan O
9. Johan W
10. Johan S

Skulle du kunna ge en puss till nummer 3? Adå :)
Känner du nummer 4? Njae inte vidare bra
Bästa minnet med nummer 9? Hann inte få så många minnen...
Har du pussat nummer 10? Ahh
När ska du träffa nummer 1? Ingen aning :P
Hur är vänskapen mellan 6 & 7? Obefintlig
Är nummer 6 söt? Ahh
Vad är det bästa med nummer 7? Hmm.. Finns mycket :)
Första intryck av nummer 3? Snäll
Hur länge har du känt nummer 2? Hmm det är nog typ 4 år skulle jag tro..
Hur träffade du nummer 4 ? För måånga år sen genom ett gammalt X
Har du träffat nummer 6 den senaste månaden? Nää
Har nummer 10 varit i ditt hus? Nä
När träffade du nummer 5 senast? Idag vid 4 tiden
Är du vän med nummer 10? Jodå :)
Är nummer 5 snygg? Jadå systers karl är stilig ^^
Vad pratar du och nummer 7 om oftast? Allt möjligt
Har du och nummer 2 haft ett förhållande? haha Näää :P
Har du velat slå nummer 8 i ansiktet? Ibland kanske :P Men det var många år sen
---------------------------

Haha vart några Johan därpå slutet... Populärt namn förut antar jag :P
Nummer 7 är Johan Olsson och nummer 8 är Johan Oja.. Reder ut det på en gång så det inte
blir nå missförstånd :P

Var nyss ut me hundarna på en prommis... Och dom sprang som dårar! Måste försöka vara ute mycket med dom nu när det är såå fint väder! Till helgen är det ju lovat typ 30- igen så.. Bäst man passar på!!

Aja ska kika om vi hade nåt gott att äta, Kom på mitt i allt att jag har glömt äta middag :P
Hejs

Alla <3 dag

2010-02-14 - 19:47:46
... Vaknat seent idag! Halv 12... Vaknade av att Texas hade hoppat upp i sängen och slickade mej i ansiktet... *morr* Aja var ett ganska gulligt sätt att vakna på :)

Var vaken ett tag och gick sen ut på långprommis med Stina, Mamma och vovvarna.. Var såå skönt ute, Lite blåsigt men.. Det gjorde inte så mycket..

Har sen vart hos mamma och pappa och ätit! Var såååå gott! Och god efterrätt :)
Kom sen hem och har suttit och spelat.. Och ska fortsätta med det hela kvällen tror jag...

Jobb 10-16 imorrn, Sen funderar jag på att ta en långprommis om vädret tillåter... Nån som är sugen att följa?! :)

hallo

2010-02-12 - 16:53:09
Hallo!..
Jobbat 10-14 idag.. Var sen till Lisa och kikade hur hon hade fått det i lägenheten och det var sååå fint! Jag vill också flytta till en helt nyrepad och fin lägenhet!!! Skönt att få göra allt från början! Nu känns det verkligen att jag flyttade in till Johan! Inget är ju mitt känns det som... Mina möbler och allt sånt är ju hemma i min lägenhet!.. Aja efter detta kontrakt är slut så tror jag att jag säljer den...

Snodde en fin bild Stina har knåpat ihop :)


Ängel...

2010-02-11 - 18:56:57
Idag har Gizmo blivit en änglahund... 11.10 hade han somnat in i mattes famn...

Tog 2 bilder av Linda.. På den översta är det Gizmo <3
Och på den nedre är det Gizmo, Sisu och Mio




Kommer bli konstigt att träffa de andra 2 när inte längre Gizmo är med men..
Med tiden kanske man vänjer sej..(?)..

Hade inte så mycket mer att skriva nu...

Usch...

2010-02-09 - 22:48:56
Ja hemska dagar.. Lider med storasyster Linda som har tagit ett svårt beslut att låta Gizmo somna in.. Men är nog det bästa för han! På torsdag far han till hundhimlen..

Ska fara dit imorrn och gosa med han en sista gång!.. Usch... Jobbigt..
Ger iaf styrkekramar till Linda! Kan inte själv föreställa mej hur det känns... Jag hade nog varit helt sönder och samman om det var Bobby det handlade om.. Han är ju mitt liv och allt!..

Men jag tror som Linda... Gizmo känner att Linda har skaffat en värdig ersättare för han nu! Kanske tycker Mio är den rätta hunden att ta hans plats... Och kanske det är så! Jag har bara sett Mio 1 gång men oj vilken hund! ... Gizmos plats lär inte vara helt enkel att fylla ...Kommer alltid vara ett tomrum efter den vackra vovven!

Aja ska kika vidare ett tag nu och sen blir det bädden! Gonatt på er

Gomorgon!

2010-02-09 - 09:25:44
Jobb 10-18.15 sen ska jag fara till syster och (ev) ta farväl till Gizmo!
Han har blivit sämre nu så hon måste kanske ta bort han imorrn... :/ Vart helt tårfylld när jag ringde Linda igår och frågade vad som händer.. Gizmo har alltid stått högt uppe på min hundlista!! Han är den första hunden man "lärt känna" och han är helt underbar! Aja man får hoppas han får det bättre uppe i hundhimlen om det är så det måste gå. För han kan inte stanna kvar med oss om han inte har orken till det.. Han kommer vara saknad! Usch...
Han är ändå 8 år gammal så vi har fått måånga roliga år med han!

Gizmo som valp... Världens sötaste lilla fluff...


Stiliga killen!


Så här har han också hunnit med att se ut! En skönhet klär i allt säger man väl... Och det stämmer verkligen på Gizmo!



Aja ska kila till jobbet nu och hoppas dagen går fooort!
Hejs

Fredag

2010-02-05 - 10:38:23
Äntligen fredag.. Trist bara att man jobbar imorrn! Aja är ju bara från 9-14 så! Ska nog gå bra :)

Igår städade jag från när jag vaknade vid 11 till ungefär 17.00.. Några småpauser också.. Skönt att ha det städat och fint!!! Synd bara att det inte håller sej sp speciellt länge.. Fattar inte hur 2 personer kan stöka så mycket?!?

Ska jobba idag.. 12-18.15.. Sen vette tusan vad man ska hitta på.. Känner för en riktig mysfredag med godis, läsk och chips!! Mums va gott det hade varit! Aja får helt enkelt se vad som händer sen!

Kan bli så störd när folk får barn... Får kommentarer som "Visst är det underbart", "Bästa känslan i världen", "Det är nu livet börjar"..... Vi som inte har barn då?! Vi har inget bra i vårat liv och det har inte ens börjat?!
Nog förstår jag ju hela grejjen, Är säkert jätteroligt! Men come on... Alla har ju olika saker vi gillar i livet... Och tror ju inte för 5 öre att alla stormtrivs med att vara hemma och byta bajsblöja och tvätta spykläder hela dagarna!
Hade då inte jag gjort iaf!

Nä ska göra mej klar nu så jag slipper stressa sen just innan jag ska dra! Jag brukar vara ganska bra på det :P

Trevlig helg allihop!


Bobby 1 år!

2010-02-04 - 18:00:41
Igår vart min stora kille 1 år! Guud vad tiden går... Men känns som att vi har haft han i typ 5 år eller nåt :P Kommer inte ihåg hur livet var innan han :)

Skönt att jag lät Johan "övertala" mej om att vi skulle försöka ha hund, Jag trodde inte alls det skulle gå med min allergi.. Men oj så fel jag hade där. Har reagerat typ 2 ggr.. I början var jag snuvig typ i 2 veckor och det var säkert av han men.. Det gick över så ingen skada skedd :)



Ett av dom första korten vi såg på Bobby.. Inte så konstigt man vart övertalad :P
Såååå söt liten en!

Aja nu kom Johan med maten så ska väl slita mej härifrån... Tjing


Tisdag

2010-02-02 - 08:02:33
Dagarna bara rusar förbi...

Jobb 9-16 idag.. skön dag igen! Jobbade 10-16 igår.. Bra start på veckan :)

Tror jag ska städa när jag kommer hem idag.. Ser ut som ett bombnedslag överallt!... Och kan inte tro på hoppet att det blir bortdtädat av sej själv :P

Såå tråkigt att alltid behöva städa! Blir så dammigt och smutsigt med hundarna så man är ju så illa tvungen... Är inte så lätt alla gånger att städa när man har 2 hundar som är rädda för dammsugaren! Texas däremot är väldigt förtjust i moppen :) Jagar den jämt när man vaskar!... Aja får stänga bort dom så går det nog fortare att få ordning här hemma! Och efter man städat säger man jämt "Nu ska jag hålla det så här städat och fint"... Jo, Säkert!! Håller typ 4 dagar sen ligger det grejer utspridda! Att man aldrig lär sej! Tänk vad skönt om man man tillsammans med en petant som alltid ville ha det fint och på sitt sätt, Då hade man aldrig behövt bekymra sej om städningen :)

Nä ska dra mej till bussen nu! Hejs!