Nu drar vi..

2011-09-18 - 10:40:12
Eller inte nu, men snaaaaar! :) Vid 12 ska vi börja rulla mot Luleå! Ska väl väcka Johan snart så vi kan börja packa bilen.. Skönt att få det bortgjort! :) 2 veckor i soooolen.. Ska bli härligt! Har faktiskt lite resfeber.. Mest orolig är jag över Att Vanessas feber är kvar, hon är snorig och har börjat bli hostig! Aja, det blir nog Bra... Hon har ju både mej och Johan där så.. Vi får turas om så vi båda får lagomt mycket Sol och lagomt mycket Babylek :) kommer bli finemang... Bloggar från mobilen för första gången nu så blir inget långt inlägg :P

Skutt..

2011-09-17 - 14:32:11

Delar med mej av en film på min rumpskuttare :)




Hmm.. Jobbigt när det är åt fel håll.. Men jag vet faktiskt inte om man kan ändra det?! Aja, ni kan väl förhoppningsvis vrida på huvudet lite :P


..

2011-09-17 - 13:04:11
Tar på mina krafter också när Vanessa är sjuk märker jag.. Redan helt slut och klockan är bara 13.. :P Hon ligger i sin säng och tar sej en liten välförtjänt vila.. Bara sovit typ 30 min sen 7 imorse så! Hon är nog lite trötter skulle jag tro :) När hon är vaken har hon inga besvär alls av nästäppan, Men så fort hon lägger sej så kan hon knappt andas.. typiskt! Aja,man vet ju själv att det jämt är så när man är ex hostig.. Då är man pigg och alert hela dagarna och på kvällarna ligger man och hostar! Knasigt det där..

Vi gick och vilade igen vid typ 9tiden? och tror Vanessa sov typ 30 min och jag sov typ 15 min.. Sen ville (kunde) hon inte sova nå mer.. Tog henne till våran säng i hopp om att hon då skulle få ro att somna ett tag men inte det.. Stina (syster) var såå gullig och gick på Apoteket och köpte nässpray och kom hit me det! Guld värt! Har fått lite i henne näsa, Men hon gillade det inte riktigt :P Stina köpte nå näsdropar också som man kan sätta för att "lösa upp" och dom prövade jag också.. Dom verkar fungera dom me :)

Stina K kom och hämtade Bobby vid halv 11 tror jag klockan var.. Dom skulle fara å spåra :) Skönt! Johan är på matcher från 10 till vette tusan så jag hade inte riktigt nån tid att sätta undan för Bobby idag känns det som.. Men ikväll när Vanessa somnat ska jag myyyysa med min underbara vovve för snart får jag inte se han på 2 veckor! Usch så tomt det kommer bli..

När dom hade gått så spolade jag upp badvatten till Vanessa.. Hela hon var snorig och svettig! Då kan det ju vara skönt att få tvätta sej... Satt där och plaskade ett tag och sen var det lunchdags för henne! Efter det satte jag henne på golvet och leka och jag gick runt och plockade och dammsög..

Sen har vi väl inte gjort så mycket mer... Lekt, grinat, torkat snor, försökt få i näsdroppar... Ja, Det är väl våran dag i princip :P Aja, nu ska jag försöka göra lite nytta medan hon sover.

Bilder..

2011-09-17 - 08:43:50
Bjur på lite bilder också :)



Testar bärselen :)



Köpte massa nya nappar...



Feber..

2011-09-17 - 07:43:43
Jaha, så kom febern också.. Inte jätthögt.. Låg på 37,9 när jg kikade för ett tag sen och hon brukar ligga runt 37,2 eller nåt sånt! Den här natten har inte varit rolig! Läänge sen hon tjorvat så här.. Vid 7 vaknade hon och väägrade somna om och då klev vi upp.. Då såg jag att stackaren hade snor i halva ansiktet.. Inte så konstigt att hon inte ville somna om med andra ord :P

Hon somnade vid 21 igår.. Först då jag märkte att hon var snuvig.. Kunde knappt andas i sängen... Vaknade till som tätt och man hörde hur igenstockat det var! Då tig jag upp henne och tog lite med snorsugen och då lättade det iaf lite.. Har ingen barn nässpra hemma så måste gå och köpa det sen! Lättare att få ut snoret om man sätter det först..

Hur typiskt är det inte att hon ska bli förkyld nu!?!? Vi far ju imorrn och då vill jag att hon ska må bra.. Inge oroligt att stressa runt på en flygplats, åka flyg i 4 timmar och sen vidare med buss till hotellet med en snuvig bebis! Aja, det får gå bra.. Tänker då inte stanna hemma för en förkylning iaf ;P Så länge febern ger med sej blir det nog bra..

Ringde igår och förbokade lite pengar så man har direkt vi kommer fram.. Får hämta ut dom på flygplatsen i Luleå när vi kommer dit! Skönt att ha iaf lite pengar klart.. Har tänkt ta varsitt "turkist bad" den första dagen.. Då har man lättare att få färg har jag hört ;P Sen ska vi kika på hotellet vad det kostar att hyra barnvagn.. Våran som jag köpte är ju såå dålig!

Köpte en bärsele igår och den verkade Vanessa trivas i.. Så den lär ju också få följa med oss :) Ganska bekvämt faktiskt.. Jag har varit lite "anti" och inte velat lägga ut såå mycket pengar då jag inte tror jag kommer använda den vidare mycket.. Men Johan har velat köpa en sen Vanessa var typ 3 månader.. Så det var väl på tiden nu då ;P Den kan hon sitta i tills hon väger 14 kilo! Hon lär ju kanske inte vela sitta i den så länge men, Hon kan om hon vill iaf :D..

Nä, nu ska jag kika runt lite och sen ska jag fixa gröt till lilla snorisen! :) Tjing!

..

2011-09-16 - 10:30:11
Sitter i soffan och slökikar på Våra Bästa År.. Händer inte alltför mycket i den så jag tänkte passa på att blogga lite :)

Vanessa somnade ganska exakt 21 igår.. Hon vaknade till en gång vid 23 av att hon ville ha nappen, Och en gång runt 05.. Sen vaknade hon som vanligt ganska exakt 8 :) Då klev vi upp och fixade frukost! Jag var sviiintrtt när jag klev upp fast jag gick och la mej vid 12.. Skuuumt!

Vid 20 över 9 somnade hon om igen och då passade jag på att ge mat till Bobby och gå ut me han!.. Kom in och tog en macka då jag kände mej såå hungrig.. Sen slog jag igång tv:n och bara slökikade.. Nu vaknade visst Vanessa.. Ska plocka upp henne innan hon väcker Johan där inne :) Tjing 

Bilder..

2011-09-15 - 16:00:16
Orkar inte skriva så mycket text.. Bilderna får tala för sej själva ^^ Var som sagt på bebisträff tidigare idag.. Riktigt trevligt och alla barnen verkade också gilla det :)





















Efter det for jag och Nina på stan.. Handlade massa kläder till Vanessa på Lindex och sen for vi vidare till Nyfiket för en lunch :)



Sen kom jag hem och tänkte börja packa.. gick sådär ;P En hund som sitter i väskan och en dotter som sliter i påsarna... Inte det allra lättaste :P








Morgon..

2011-09-15 - 08:45:43

Ska verkligen inte klaga att Vanessa klivit upp 8 imorse igen!!... Hon somnade vid 21.30 igår och har inte vaknat en enda gång.. Eller en snabbis när jag började böka med hene i sängen när jag gik och la mej vid 1.. :P Hon låg nere i fotändan med massa mjukisdjur och en kudde breve sej.. Kändes inte såå safe så jag plockade bort dom och drog henne till rätta (fast fel håll då hon låg med huvudet i fotändan ;P) Aja, Hon låg rakt och hade filten över sej.. Undrar när man "kan" börja med täcke åt henne?! Läste nånstans att man inte ska ha täcke på för små barn då kvävningsrisken är stor i ett tjockt täcke.. Jag har ett sånt där tunnt barntäcke till henne.. Det kanske jag kan börja ha snart?! Börjar ju bli kallare ute och likaväl inne känns det som.. Skönt att veta att hon har det varmt oh skönt när hon sover!

Efter hon somnat igår gick jag och poppade mej lite popcorn och sen kröp jag ner i soffan och kikade på "The Green Mile".. Sett den ett X antal gånger men gick inget annt vettigt påtv.. Konstigt, Vi har i princip ALLA filmkanaler.. TV1000 -action, drama, komedi mm och alla Canal+ kanalerna.. Showtim, TLC å alla dom övriga.. Och ändå aldrig nåt vettigt på kvällarna?!?! Skumt som attan! Och aningens irriterande... 



Laddade ner ett program till telefonen igår.. Kan göra bilder svart/vita, sätta ram och massa olika "ljuseffekter".. Lite kul faktiskt.. Hette "Camera+" om det är nån som är intresserad :P

Aja, ska göra mej och Vanessa iording nu.. Ska på "playdate" vid 10 och efter det ska jag gå en runda på stan och shoppa kläder till Vanessa! Hon hade inte alls mycket i storlek 74 och vill som sagt inte riskera att hon helt byter storlek när vi är borta om vi inte har kläder i det... Tror ju inte det kommer hända men, vill inte chansa heller.. ska ju ändå vara borta 2 veckor och kan ju hända en hel del på den tiden :)

Hoppas jag hinner ut me Bobby också innan vi far så han slipper vänta att Johan ska vakna.. Då lär han nog behöva vänta lääänge ;P Aja, ha en bra dag allihop! Och kom ihåg; Det skadar inte att lämna en kommentar ;P


Shopping...

2011-09-14 - 18:16:42
Varit på stan nu.. Först for vi på Coop.. Handlade blöjor, våtservetter, badblöjor, mat, fruktpure, gröt.. Den notan slutade på närmare 1000:-... Sen for vi på Dannes och åt! *smaaask*

Därefter for vi på Apoteket och där gick allt på 700:-.. (solskydd, krämer mm), Sen in på Kicks och där gick det på ca. 500:-.. Mitt kort har gått varmt idag med andra ord :) Men känns skönt nu när allt är köpt! Ska kika igenom Vanessas garderob och kolla hur mycket kläder hon har i storlek 74.. Känns det som att de är lite kläder måste jag nog gå på stan imorrn och handla lite nytt! Tror hon snaart inte kommer kunna ha 68 nå mer! Snopet om vi tar med massa kläder till Turkiet i den storleken, Så blir det för smått mitt i allt.. Nä, det går inte!

Aja, skönt att "behöva" köpa kläder för en gång skull :P Oftast köper man ju bara för att man hittar nå fint :P

Imorrn blir det bebisdejt på morgonen.. Eller våra barn kansk inte kan kallas för bebisar nå mer?! Klart dom alltid kommer vara våra bebisar men åldersmässigt är dom nog inte de nå mera ;P 

Slog igång en maskin direkt jag kom hem.. Nu har vi i princip inge tvätt!!! Låg 2 handdukar i korgen för vittvätt.. Och dom behöver jag ju inte direkt tvätta innan vi far!! Skööönt.. Man är fan slarvig att tvätta fast man har tvättmaskin hemma.. Säger alltid att jag ska tvätta på en gång jag ser att det bivit en maskin, Men hur ofta orkar man tvätta då?! :P Då blir det att man väntar tills man har typ 7 maskiner istället.. Är ju såå tråk å tvätta!

Aja, ska hänga bort den torra tvätten nu innan den nya ska upp på tork.. Tjing!

Tröttmössa...

2011-09-14 - 09:05:04
Vanessa somnade för en "liten vila" igår vid 17... När klockan vart 20 gick jag och försökte väcka henne... Pratade med henne men hon bara knölade, öppnade inte ens ögonen.. Bara vände sej bort från mej :P Aja, då lät jag henne fortsätta sova!! Vid 20.45 så vaknade hon och min första tanke var att hon skulle vara vaken till seent på natten... Gav välling just före 22 och strax efter det somnade hon igen!!

Och imorse har hon vaknat 10 i 8.. Uuuunderbart! :)

Är rätt skönt med all "egen tid" på kvällarna... Johan däremot tycker det är skönare när hon somnar sent och vaknar senare.. Men ex när hon börjar på dagis så funkar ju inte det.. Ska man behöva väcka henne varje morgon då.. Nä, Det låter inge kul alls! 2 dagar i rad har hon somnat vid 21 och igår vid 22... Det tycker jag vi får nöja oss med tills vidare.. Skönt också i utlandet om hon vaknar i tid så nån av oss inte alltid måste vänta upp på rummet tills hon vaknar!

Bara 4 dagar kvar tills vi drar!!! Shiiit... Vi ska fara å handla allt vi behöver till Vanessa idag..

*mat
*gröt
*fruktpure
*juice
*salva
*solskydd
*alvedon
*vätskeersättning
*badblöjor
*blöjor
*våtservetter

Är inte lika lätt att fara nå mer.. :P Aja, Johan ska ta våran enormt stora resväska så han kommer packa sitt och Vanessas i den så tar jag min lilla själv! Kommer nog bli bra.. Funderar bara hur man ska packa maten så inte nån flaska lyckas gå sönder under resan dit... Hmm.. Johan sa att vi kan ju sätta dom i en kartong med papper emellan dom eller nåt.. Och det borde ju fungera :) Hoppas på det iaf!

Aja, ska vara social med min lilla nu innan hon blir trött och vill sova igen! :) Hejs...

Hmm

2011-09-13 - 17:30:58
Hej igen...

Nu har verkligen Vanessa börjat ta sej överallt! Och fort går det.. Jag som har tyckt det tar ett tag för henne att komma nånstans men inte det.. Var inne i vardagsrummet och skulle snabbt in i köket.. När jag kom tillbaka satt hon i hallen vid dörren!



Där höll hon på å leka med en sak hon grävt upp från skötväskan! :) Sen kom Bobby förbi med sin "kampknut" och då ville hon förståss ha den också ;P Han är så snäll.. Tar hon saker från han så släpper han direkt!! Försöker han ta tillbaka saken så är han superförsiktig! Dock morrade han till lite och gick därifrån när Vanessa grabbade tag i han och försökte resa på sej :P





Vanessa vaknade vid halv 9 idag som sagt.. Därefter har hon vilat mellan typ halv 11 till 12 och nu somnade hon igen för ett tag sen, Tror klockan var ganska exakt 17! Får se hur länge hon sover nu.. Helt sluuuuuut var hon! Direkt hon ätit maten och fått ny blöja så somnade hon i min famn.. Tog typ 1 minut så hade hon spottat ut nappen och snarkade :) Sötunge



Försöker hålla stenhårt på bara 2 vilor på dagarna eftersom det verkar hjälpa så hon sover bättre på nätterna.. Min karl däremot tycker hon ska få sova när hon är trött.. Hmm.. Jag tycker det är bättre att ha 2 vilor på dagen och blir hon trött däremellan får man väl pyssla på med henne så piggnar hon ju till.. Blir hon trött krävs det faktiskt inte så jättemycket för att hon ska komma på andra tankar :)

Hur gör ni andra?! Har ni fasta vilor eller får barnen sova direkt dom blir trötta?!


Aja, Såg att det var uppehåll i regnet nu så tror jag smiter ut med Bobby innan det börjar igen! Tjings...

Vad tusan?!

2011-09-13 - 09:02:01

hmm.. Vad är det om händer?! Trodde svullnaden skull bli bättre under natten så gick och la mej just efter 23 eftersom det började klia och svida i mitt vänstra öga... När jag vaknade imorse (8.30) så kände jag direkt att det var mer svullet än igår!! Hojja, Så här kan man ju inte visa sej ute...



Visst att det är fint med stora ögonlock, Men nu har jag ju bara 1 öga som ser ut så :P Hehe...

Aja, blir iaf ingen öppen lek då jag inte vet alls vad detta beror på.. Ögoninflamattion?!? Nä, Då borde det ju rinna, klia och då hade det säkert varit massa sånt där "slem" runt ögonen när jag vaknade imorse... När man har ögoninflammation brukar man ju typ inte kunna öppna ögat när man vaknar eftersom det brukar vara helt igenklistrat.. Men nu känner jag inte ens av nån klåda.. Rinner litegrann men inte så jättestörande mycket..

Nåja, kommer fler öppen lek dagar! Får gå på nån sen när jag kommit hem från utlandet och är brun och fräsch ;P

Vanessa somnade kring 21.30 igår och vaknade 8.30 imorse... Honhar vaknat 1 gång under natten men då somnade hon om direkt.. Gjorde ett litet läte och jag trödde hon tappat tutten.. När jag ställde mej breve sängen såg jag att hon ännu hade napen i munnen och blundade.. Kaske en mardröm? Hade varit roligt att veta va såna här småttingar drömmer för läskiga drömmar.. Nån som tar nappen kanske? :P

Aja, ska sätta mej på golvet och leka med Vanessa nu... Tjing! 

Svullen..

2011-09-12 - 22:36:30
Mmm.. Mina ögon har svällt.. Eller inte själva ögat, bara ögonlocken!! Skuuuumt...'



Kanske syns på bilden?! Har inte kliat i ögonen så vette tusan vad det är... Aja, hoppas det försvinner under natten så man törs sej ut imorrn :P

Nu kan lillan ha mittbena.. Eller något snarikt iaf ;P



Sa gå å fika kvällsfika med min man nu... Tjings!

Fika..

2011-09-12 - 19:48:47

Dagen började ju som sagt just före 8 imorse som jag skrev i ett tidigare inlägg.. Har hunnit med en hel del idag faktiskt!..

*Fixat frukost till Vanessa
*Fixat iordning mej själv
*Gått iväg på stan och strosat så Vanessa hann sova en stund
*Haft fika-dejt med flera från mammagruppen.. (Linda, Johanna, Stina & Madelene)
*Kommit hem och plockat lite
*For på BVC och vägde och mätte Vanessa.. (9280g och 69,5cm)
*Kom hem och plockade iordning lite mer och dammsög lite...
*Fixat middag med Johan.. Hans föräldrar och lillebror var här och åt!
*Diskat undan allt
*Var ut med soporna och passade samtidigt på att rasta Bobby..

Efter det har jag bara varit social med min bebis :) Hon börjar bli trött redan! Ska lägga henne vid 21 idag också så hon har bara fått vila 2 korta svängar idag.. Hoppas hon sover lika bra inatt som hon gjorde igår :)

Imorrn blir det mest troligt att gå på Öppen Lek.. Får se hur vädret ser ut.. Regnar det för mycket is jag nog inte gå heela vägen dit... Och måste ju oxå se när Vanessa vaknar så det passar med hennes ät och sovstunder :)

Aja ska underhålla Vanessa nu igen.. Hon sitter här nere och sliter i mitt byxben och försöker komma upp :)


Ett till...

2011-09-12 - 09:27:29




Tänkte bara dela med mej av 2 kort från igår när vi var hos mamma...

Så här ser jag ut idag...



Ska klä på Vanessa nu och sen ska jag bara ta det lugnt tills vi ska dra iväg...


Vänja sej..

2011-09-12 - 08:43:53
Såna här nätter kan jag vänja med vid ^^

Gav Vanessa välling redan 21 igår och hon somnade direkt efter den.. Jag trodde hon skulle vakna jättetidigt eftersom hon annars brukar lägga sej först vid 22.. Men inte det! Hon vaknade 7.50!!! Superskööönt! :) Vi gick dock och la oss först efter 1.. Men tiden på kvällen var underbar att få "ensam".. Lite roligare att kika film om man inte har en bebis på sidan om som vill ha all uppmärksamhet hela tiden! :) Jag älskar att vara med Vanessa, Missförstå mej inte.. Men "egentid" på kvällen är underbart!

Aja, ska klä på mej och göra mej iordning för dagen.. Fika på Oscar med några från familjegruppen vid 11.. Ska bli kul att se allas bebisar :) Har sett alla men det blir ju som mest i "förbifarten" när man träffas på stan osv.. Så ska bli kul att sätta sej ner tillsammans ett tag! Vanessa lär ju vara den enda som rumpskuttar iaf?!? Vette tusan vart den genen kom ifrån :P Var ju först smart och sa att den kommer från min storasysters förra killes sida.. (Jesper var ju också en rumpskuttare).. Men hur förklarar jag då att Vanessa är det?!!? Hehe.. Och Maja verkar då krypa "vanligt"... Aja, tycker detta rumpskuttandet är ganska gulligt :) Dock blir det ju svårare att resa på sej och tar ju längre tid men..

Senare i eftermiddag kommer Johans föräldrar och lillebror hit på middag!.. Sen vette tusan vad man ska hitta på?!..

Aja, har inte tid att sitta här nå mer nu! :) Tjiing

Torsdag..

2011-09-08 - 16:25:55

Slog upp ögonen vid halv 11 imorse när jag hörde att Stina kom.. Var himlans trött fast jag somnade just efter 2.. Aja, vet ju att jag får sova den här veckan så kanske är därför ;P

Gjorde oss iordning, Sen packade vi ner Vanessa i vagnen och gick på Alla Tiders för en frukost.. Vanessa sov i vagnen medan vi åt.. (rullade upp vagnen på uteserveringen och vi satte oss i bordet precis intill).. Hon vaknade och fick sitta med ett tag! :) Sen lämnade vi henne med sin pappa eftersom hon skulle äta vid 2.. Jag och Stina strosade på stan.. Först in på Gojjan, Domus, Lindex, Åhlins, Gojjan igen och sen gick vi in på Ankis en sväng.. Vill köpa en ny bädd till Bobby! Våran vi haft sen Bobby var valp har ju Texas bitit i molekyler!... Aja, Får titta bättre nån annan dag..

Kom hem och var social me Stina.. Hon for hem just före 4.. då smet jag ut me Bobby också! När jag kom in har jag diskat lite plåtar sen middagen igår, plockat in och ut från diskmaskinen.. Nu ska jag strax slå igång en tvättmaskin och sen ta fram snabeldraken för några varv ^^

*Yeeeey*, Vi kommer få Vanessas rum tapetserat när vi kommer hem från utlandet!! Skööööönt... Och va kuuul att börja fixa där inne! Inte för att jag har tänkt göra nåt jätte märkvärdigt eller så men.. Lite tavellister mm ska iaf upp :) Skönt att få hennes rum lite mer "som man vill ha det"..

Aja, ska leka lite med Vanessa nu och sen ska jag fortsätta mina "hushålls-syssor"... Som för övrigt aldrig verkar ta slut...


Tjohej...

2011-09-07 - 18:16:39
Vaknat 20 i 12 idag.. Sköönt! :) Klev upp och satte mej framför datan ett tag och sen gick jag ut me Bobby.. Sen vaknade Vanessa från sin lur och då lekte vi ett tag på golvet och sen var det dags för mat.. Fixade hennes gröt och sen vart det lite mer bus :) Vid 14 gick jag, Johan & Vanessa på stan.. Vart 2 par mössor (en "vanlig" och en hjälmmössa när det är riktigt kallt), En jacka och ett par vantar..





Tror inte jag lagt ut en bild på hennes overall hon fått av sin morfar va? Här kommer den iaf :) En som man kan ha både som "påse" och vanliga ben.. Tyckte den var riktigt fin :)



Overallen och mössorna är Reima och jackan är från Lindex.. Köpte ett par vantar från Lindex också men dom glömde jag fota.. Ett par vanliga vita.. Måste köpa ett par tjockare till vintern, Men dom duger nu!

Tog en fika på Café Oscar också när vi ändå var på stan.. Sen gick vi förbi Johans mammas jobb en sväng.. Tror Johan tyckte det var på tiden att Vanessa träffade sin fammo eller nå ;P När vi hade varit där ett tag så gick vi hemåt.. Johan satte köttet i marinad och jag packade upp de vi köpt..

Vanessa åt middag vid typ halv 6 och sen somnade hon direkt jag tog henne i famnen! Helt sluuut... Har börjat med 2 vilor på dagarna istället för 3-4.. förut har jag "sövt" henne varje gång hon varit lite trött och gnuggat ögonen, Det gör jag inge mer utan hon får ta en vila på dagen runt 12 tiden och sen får hon vil igen vid 6.. Hon sover 1-2 timmar varje gång så det känns som att det räcker.. Då sover hon grymt mycket bättre på natten! I förrgår somnade hon ju 23 och vaknade 11.30(!) och igår somnade hon 23 och vaknade 9.30... 

Efter hon somnade har jag slagit på en tvättmaskin och en diskmaskin.. Har plockat ihop i halle, köket och vardagsrummet.. Man måste som passa på när hon sover så man får nåt vettigt gjort på dagarna :) Hon har börjat skutta omkring så mycket nu så man kan inte bara låta henne vara.. Måste hela tiden gå och kika va hon hittat för nåt på sin väg :) Satte henne i vardagsrummet igår och det tog inte länge för henne så var hon ute i hallen...



Vi har köpt upp så vi har massor med tuttar.. Och dom ligger i princip överallt! Om Vanessa ser en tutte på golvet så tar hon den och sätter i munnen direkt!! Aja, Då kommer dom ju fram iaf :P 

Jag har ju som sagt blivit himla mörkrädd på sistone.. Men jag har kommit på ett bra knep! Sover med Bobby i sängen och då somnar jag som ett litet barn.. :) Och han verkar då inte klaga ;P



Aja, ska fortsätta göra lite nytta nu medan hon sover ännu.. Tjing! 



 

..

2011-09-06 - 17:53:40
Vaknade 10 idag av min väckare.. Det första jag gjorde var att sticka ner handen till Vanessa och knuffa till henne.. Hon andades till och vred sej på sidan och fortsatte sova :) Klädde på mej och gick ut me Bobby! Sen kom jag in och fixade mej iordning och sen drog jag till Alla Tiders för att möta upp Stina, Lina, Sara och Nina.. Hade ställt väckaren på 10.. Liiite sent eftersom jag behövde gå ut me Bobby också.. Aja, hann det viktigaste iaf :) Knatade dit vid typ 10 i 11 och då sov Vanessa än!! Herregud, den flickan kan sooova...

Åt en skink/ost toast och det var precis lika gott som det alltid är där :) Efter det knatade jag och Stina till Ankis eftersom jag skulle köpa en ny klosax.. Våran är helt spårlöst försvunnen?! Aja, hittade en som såg helt ok ut så köpte den.. Stod där och surrade med Lillemor ett tag och kikade på "små"-valparna.. Sååå söta!! Sen knatade jag hem och Stina for tillbaka på jobbet!..

Vanessa hade vaknat först 11.30.. shiit :) Aja, alla mat- och sovtider blir ju aningens rubbade så det är väl både positivt och negativt med att sova såååå länge! Aja, har tagit lite kortare tid mellan målen så hon inte behöver äta kvällsmaten först 12... Hade varit liite jobbigt!

Fick Fredde och Dizzy på besök just efter 14.. Dom for väl hem vid 16(?).. Sen har jag bara busat me bebis, suttit vid datan ett tag och varit ut me Bobby.. Och middag har vi ätit :) Korv och makkisar.. Suupergott! :)

Måste på stan nån dag.. vill ha en jacka till Vanessa! Nu när det börjar bli kallare vill jag ha nåt man vet hon håller värmen i.. Alla "tjockare" tröjor hon har har börjat bli på gränsen för små.. Men jag har letat och letat och inte hittat nån jacka eller kofta jag gillar så.. Sover hon i vagnen går det väl att bara ha en kofta och filten men ska hon sitta vill jag ha nåt rejälare som tål lite vind!

Får äntligen börja rensa ut hennes storlek 62 kläder snart! Aningen less på dom... Vissa bodys och byxor kan hon ännu ha men de flesta bodysarna går nog inte igen.. Skönt att få rensa bort och ta fram lite nytt!! :D Känns skumt att hon ännu kan ha det med tanke på att hon var 68 cm sist vi var och mätte.. Kanske konstig form på kroppen?! Lång överkropp och korta ben eller tvärtom?! För jag har inte upplevt att kläderna sitter för tajt eller liknande.. Så nå skumt är det då.. Hade kläderna varit för tajta borde man ju se märken av dom när man ex. ska byta blöja eller liknande :) De enda kläderna som känts för små förutom vissa bodys är "tjockare" kläder.. typ "huvtröjor" med tillhörande byxor.. Sist jag prövade var en rosa tröja på gränsen men hade den just den dagen för jag kände att hon knappt hunnit använda den! :) Blir så med ganska mycket kläder.. Man tar det som hänger på tvättlinan istället för att kika i hennes garderob.. 

Men en jacka måste vi inhandla.. Ska kika på vantar och mössa också så man har det klart! Tänkte först gå idag, Men lite svårt att köpa mössa och vantar när man inte har barnet med sej :P Vill köpa massa nytt nu eftersom jag är såå less på de flesta av hennes kläder.. Men är ju som vanligt.. Man är shoppasugen när man inte har ekonomi för det ;P Har använt storlek 68 också nu ett tag på henne så dom kläderna har jag som hunnit bli less på redan.. Aja, Får väl se.. Kanske beställer nåt fint nu tills vi ska till utlandet.. Måste köpa fler tröjor.. Skönt att slippa ha body eftersom det är lättare med tröja om hon blir varm.. Då kan man bara ta av byxorna.. Och ska hon bada kan hon bada med en tröja osv.. Ni hajjar säkert hur jag menar :)

Nä, nu vart det för mycket svammelprat och funderingar :D Tjing

Jaha...

2011-09-04 - 09:08:04
Kanske man ska ge sej på det här bloggandet igen.. Gillar ju att skriva så!

Min vecka har gått suuuperfort.. I början på veckan hände väl inte så mycket roligheter! I Onsdags sov Bobby hos Stina K och hennes kille Joel! Dom ska ju ev. vara hundvakt så dom ville pröva ha han lite innan och det var ju en superbra idé.. Just liiite tomt utan min mysvovve men, Var rätt skönt på samma gång! Där vet jag ju att han har det bra och slipper oroa mej så.. Då blir det ju lättare :) Hade varit skönt om han får vara där när vi är borta just av den anledningen.. Jag vet att jag slipper oroa mej! Där vet jag att han får gå ut, äta, träna, busa, mysa osv.. För kan ju vara ganska skönt att släppa den biten när vi väl far.. Aja, inte fått nåt helt 100 svar ännu men.. Hoppas dom vill ha han iaf :)

På Torsdag var jag och hälsade på Madde i hennes nya lägenhet här i Gällivare.. Superfint! Hon mötte mej efter vägen så gick vi dit tillsammans.. Hennes Olivia hade blivit så stor! :) Länge sen vi träffades så hade ju hänt en hel del, Som det ju gör snabbt med småttingar... Satt där till just efter 19 och sen gick jag hem för att Johan skulle på träning! 

Fredagen började med handling och en runda på Apoteket!... Hann bara komma hem och packa in i kylen så gick jag ut med Bobby för att han skulle få busa lie med Maddes hund Nova! Hon är en amstaff-tik på 4(?) år... Varken hon eller Bobby ville väl diret busa ;P Nova sniffade mestadels i backen och Bobby sniffade henne i baken :P Haha, jaja är ju så med hanhundar.. Hon var så snäll när hon sa åt så Bobby fattade inte riktigt vinken men.. Det gick bra iaf.. När vi hade gått klart så kom Madde med in så flickorna skulle få träffas.. Olivia ville ha typ allt Vanessa hade men.. Gick bra och vart nästan inga sura miner alls :) Barn är ju lite så i den här åldern, Att allt som alla andra har är roligare än sitt eget :P



Skiljer ju bara 3 dagar mellan Vanessa & Olivia.. Dom ser ganska likadana ut(!) men är väldigt olika.. Vanessa rumphoppar ju medan Olivia kryper och ställer sej efter möbler.. Aja, Alla barn är ju olika som tur är! :) Liite svårt för Vanessa nu att ställa sej från sittande.. Försök själv ställ dej upp vid ett bord med benen rakt ut!! :D

På kvällen gick jag till Madde och satt där.. Johan hade "fotbolls-kväll" med 3 kompisar och jag kände att det inte var vidare kul :P Satt där till typ 22-30 och sen knatade jag hem för att Vanessa skulle få sin kvällsmat och sen få sova.. Hon somnade ju såklart i vagnen! Tyyypiskt... Väckte henne och sprang in och sa till Johan "Fixa hennes mat medan jag byter om till pyjamas".. Sagt och gjort.. Hon åt och vägrade sen somna om.. *suck* Tror hon somnade närmare 00.. Aja, ibland fungerar inte sovtiderna, Bara gilla läget :) Då sover hon ju längre på morgonen också så!

Igår fick jag besök av Linda & Maja på dagen... Käppte lite kort men vart för slö för att dra över dom till datan.. :P Vanessa och Maja busade på och verkade ha det trevligt medan jag och Linda satt och surrade! Vid 16 kom även Stina hit efter hon slutat jobbet.. Vi satt och hade det trevligt! Inte ofta vi ses alla 3 själv.. Vid 17(?) ringde Johan och sa att han skulle hämta mat.. Vi ringde och beställde och han hämtade det på vägen hem! Vart från MD:S! Godaste hamburgarna i Gällivare iaf.. Sibylla äter jag som sagt aldrig mer ifrån.. Usch för deras pommes!!

Stina spenderade hela kvällen/natten här igår.. Vi kikde en film som började 20.00.. "A Cinderella Story".. Har sett den ett X antal gånger men jag gillar den! Typisk "tonårs-film" med allt som hör till... :) Sen surrade vi på ett tag, Spelade Yatzy mm och sen var det dags för bädden.. Gick och la oss kring 2(?) tiden och jag somnade ganska direkt! Jag sover visst bättre med bara Bobby i sängen av nån konstig anledning.. Vad kan han göra om det kommer ett spöke och attackerar mej?!?! :D Haha...

Snart far vi till sooooolen.. Lääängtar!!



Aja, Ska kika vidare ett tag nu sen ska jag ta plats med min lilla på golvet.. Tjing!

Tur...

2011-09-02 - 01:18:39
Det är tur jag har mina småttingar när allt annat känns tungt...





Kärlek! <3